Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30 kombi na prvním snímku. Do premiéry moc času nezbývá!

Jan Mička
Diskuze (53)
Nová generace Hyundai i30 je zatím nabízena pouze jako hatchback. Už na březnovém autosalonu v Ženevě se však představí praktičtější varianta kombi.

Hyundai i30 se nabízel jako kombi už v jeho první generaci, bylo by tedy přinejmenším zvláštní, kdyby v praktičtějším provedení nedorazilo i současné vydání. Jak bude automobil vypadat si díky již obecně známým tvarům hatchbacku jistě dokážete alespoň trochu domyslet, avšak oficiální indicie, která by v tom mohla pomoci, přichází až nyní.

Automobilka Hyundai dnes zveřejnila vůbec první oficiální snímek nové generace i30 kombi. Ukazuje nízkou linii střechy, tvary bočního prosklení a částečně i zadní svítilny. Součástí zprávy je také potvrzení premiéry vozu na blížícím se autosalonu v Ženevě, v příštích dnech se tedy dají očekávat další podrobnosti.

Thomas Bürkle, šéf evropského designového centra automobilky Hyundai, hovoří o kaskádovité mřížce chladiče, dynamických liniích a siluetě připomínající kupé. Tato verze nicméně nebude poslední. Z nabídky sice vypadne třídveřová verze, která se u minulé generace i30 moc neprodávala, na přelomu let 2017/2018 však dorazí pětidveřový fastback s výklopnou zadní stěnou. V podstatě by mělo jít o nehybridní verzi modelu ioniq a zároveň konkurenta Škody Octavia liftback.

Bližší technická data prozatím nejsou k dispozici, dá se ale očekávat stejná skladba motorů a převodovek jako u hatchbacku. To by znamenalo základ v podobě čtrnáctistovky MPI (73 kW) následovaný tříválcem 1.0 T-GDI (88 kW), čtrnáctistovkou T-GDI (103 kW) a třemi verzemi šestnáctistovky CRDi (70, 81 a 100 kW). Připravovaná verze N bude podle serveru motormag.com.au dostupná ve dvou provedeních, a sice s výkony 184 a 205 kW.

Jan Mička
Diskuze (53)
Avatar - Karen_
28. 2. 2017 21:04
Re: P508SW...
Hovňák je blbé auto pro blbé lidi, sorry
Avatar - JirkaV8
27. 2. 2017 15:01
Re: Zase placka..
je to ale hnus ten hoovnaj 8-s 8-s 8-s
Avatar - Emel
21. 2. 2017 11:38
Re: Nejlepší české kupé?
"Nejlepší český liftback" u auta, které zcela evidentně liftback není? Jako klidně ať si to tvrdí, já je žalovat nebudu, ale z mého pohledu je to pitomost.

Řazení do tříd dle SDA mi vadí, protože si to musím přepočítávat... to je ale SDA, ne Škoda. Samotná Škodovka - nevybavuju si, že by někde tlačili Superb jako vyšší střední například.

Testy - to je zodpovědnost autora testu.
19. 2. 2017 21:24
Re: Nejlepší české kupé?
A proč ten liftback tak vadí? Liftbacků navíc jezdí více,nejen od Škody.
Slovní hříčka třeba.Je to filmový spot.Nebo jsi další suchar?Máme v rodině liftback Lagunu,měl jsem Accenta.. a proč by mě to mělo vadit?
Pro image jsou navíc důležitější činy,ne jen reklama.
A co řazení aut do tříd automobilkami,to je třeba u Škody hodně zavádějící.
A to ti nevadí?
Nezávislé (tak se pouze tváří) a přitom jasně neobjektivní testy.Nesmyslné adorování průměrných věcí.Pomluvy se totiž dějí nepřímo.To ti nevadí.
Mě to tedy vadí více,než reklamy,nebo konkurující si firmy.
Hyundai vystupuje přímo jako konkurence,to tak má být.Ano je to stejné jako v politice,ale i v mezilidských vztazích.
19. 2. 2017 21:11
Re: Nejlepší české kupé?
Já tě neznám,můžu pouze posuzovat na základě toho co píšeš.
Neznám v mém okolí lidi,kteří by rozebírali jakékoliv reklamy.
Ale znám dost lidí,kteří se rozhodují podle znaků na kapotě.Nic jiného je nezajímá.