Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30 slaví, v Evropě se prodalo půl milionu aut

Aleš Dragoun
Diskuze (33)
Řada i30 je nejoblíbenějším vozem jihokorejské automobilky v Evropě a za pět let se jich zde prodalo přes půl milionu.

Celosvětový odbyt nedávno překročil dvojnásobek, tedy milion aut. Počítá se do něj i první generace s kódem FD, která se prodávala od roku 2007 až do toho letošního. I aktuální druhá řada se vyrábí v České republice, konkrétně v Nošovicích a na „domácím“ původu Hyundai založil rovněž svou reklamní kampaň. Vyváží se ovšem do šedesátky zemí, kromě starého kontinentu také na Blízký východ, do Afriky, Karibiku, Austrálie a Tichomoří.

Allan Rushforth, viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe, poznamenal: „Modelová řada i30 byla od uvedení na trh v roce 2007 těžištěm nabídky naší značky v Evropě. Byl to náš první vůz navržený a vyráběný v Evropě a nabízející zákazníkům vysokou kvalitu, nízké emise a vynikající poměr mezi cenou a výkonem, což jsou všechno vlastnosti spojované v současnosti se značkou Hyundai.“

Obě generace byly vyvinuty v HME Technical Center v německém Rüsselsheimu a ta současná respektuje fluidní tvary exteriéru. Nabízí se nejen jako pětidveřový hatchback a kombi, ale i ve třídveřovém provedení, které u „jedničky“ chybělo. Měla jej v portfoliu jen sesterská Kia Cee'd, nyní se síly v tomto ohledu vyrovnaly. Američané si mimochodem mohou koupit Elantru GT se dvěma páry bočních dveří a výklopnou zadní stěnou. Ta se ovšem nerodí ve Slezsku, nýbrž v Jižní Koreji. Od naší i30 se však vzhledově liší jen v detailech.

Aleš Dragoun
Diskuze (33)
10. 12. 2012 13:06
Reklamní masáž
To, že Hyundai prodává je neodiskutovatelné. Otázkou je jestli tomu tak není jen za cenu masivní reklamy, která na nás doléhá denně několikkrát.
Avatar - PeterLuk
7. 12. 2012 19:41
Naozaj si to myslíte?
Naozaj si myslíte, že viete ako sa predáva Hyundai i30? Zamyslite sa znova! >:-[]
Avatar - Guttalax
7. 12. 2012 18:57
Oslava v USA
*/hyundai-a-kia-maji-v-usa-pOpožděná lítost
Hyundai a sesterská Kia jsou dnes pátým největším producentem automobilů na světě. Už dávno nenabízejí levné vozy s nezajímavým vzhledem. Najaly evropské designéry, zvýšily kvalitu výroby. Jenže teď si Jihokorejci vstřelili obrazně řečeno vlastní gól.
"Upřímně se omlouvám všem zákazníkům Hyundai a Kia, kterých se to týká. Je mi líto, že tyto chyby vznikly," uvedl pro agenturu Reuters technologický ředitel vývoje a výzkumu obou automobilek W.C. Jang. „Když jsme se dozvěděli výsledky auditu EPA, hned jsme podnikli opatření k nápravě.“
Hyundai a Kia poskytnou poškozeným zákazníkům v USA a Kanadě jako kompenzaci platební karty, které jim vynahradí vyšší náklady na pohonné hmoty. Informovala o tom agentura Reuters.
Chybné údaje o spotřebě se týkaly vozů, které byly prodávány v posledních dvou letech. Za vše prý podle automobilek mohou „procedurální chyby“ při testování vozů v Jižní Koreji.roblem-velky… :-! :yes:
Avatar - chetoos
7. 12. 2012 15:58
Hyundai
Nikdo by před 10 lety neřekl, že automobily korejských zanček Hyundai a Kia se vypracují na takovou úroven, že se stane jedním z největších výrobců automobilů a jejijch vozy budou patřit mezi nejprodávanější v Evropě. Už minulá generace I30 zanmenala pro tuto značku velký skok a zákazníci si začali tvořit důvěru k této značce. Stejně jako u KII se staly nejprodávanějšími auty CEED a RIO. I30 je velice dobré auto, a druhá generace je o poznání lepší. Kvalitní zpracováni kabiny je u Hyundai standardem, vysoká kvalita výroby i zpracování, svěží desing, dobré motory a záruka to je jen několik činitelů, které dělají tuto dobrou značku Hyundai. Hyundai stále stoupá nahoru jen tak dál :yes:
Avatar - dal
7. 12. 2012 15:33
Re: Hyundai šlape
V čr prodeje listopad 2012 v ks :
astra 104
rapid 146
megane 153
fokus 228
golf 335
ceed 362
i30 380