Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30: Nová generace na videu

David Bureš
Diskuze (0)
Hyundai zveřejnilo první oficiální videa nové generace modelu i30.

Hlavní hvězdou stánku Hyundai byla na letošním frankfurtském autosalonu nová generace modelu i30. Jihokorejská automobilka zatím představila pětidveřovou variantu, kombi bude následovat později.

Hyundai i30 druhé generace se začne v Nošovicích vyrábět na začátku roku 2012. Hyundai předpokládá, že bude ročně prodávat v průměru okolo 120.000 kusů i30 v průběhu celého životního cyklu auta. Automobilka očekává, že přibližně 50 % celkového prodeje nové generace i30 připadne na fleetový segment. Předchozí generace během čtyř let automobilka prodala přes 360.000 aut.

Druhá generace Hyundai i30 pokračuje v rozvíjení designového stylu Fluidic sculpture. Vpředu nechybí šestiúhelníková maska chladiče, charakteristický prvek současných vozů Hyundai. Čelní světlomety jsou Thomasem Bürklem, šéfdesignérem v technickém středisku Hyundai Motor Europe, připodobněny k očím orla.

Na tvary předních partií plynule navazuje linie střechy a stoupající boční linky. Výrazné klenutí horní hrany bočního prosklení, skloněný zadní sloupek a krátký převis zdůrazňují kompaktní postoj hatchbacku.

Interiér nové generace Hyundai i30 je inspirován novou modelovou řadou i40 a má své posádce nabídnout více prostoru než dosavadní model. Vylepšena má být i kvalita zpracování, výbava bude bohatší než dosud. Jaký je vnitřek nové i30, si na IAA zjišťoval i Martin Winterkorn, šéf skupiny VW.

David Bureš
Diskuze (0)