Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai nabírá zaměstnance pro český závod

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Hyundai začne vyrábět automobily sice až za dva a půl roku, ale už nyní nabírá zaměstnance.

Představitelé české továrny Hyundai v Nošovicích na tiskové konferenci oznámili, že začínají přijímat zaměstnance. Příští rok má Hyundai v plánu přijmout přibližně 600 pracovníků, přičemž zhruba polovina pracovních míst se bude týkat dělnických profesí. Nabor do dělnických profesí však začne až v polovině příštího roku. Do konce roku 2008 hodlá automobilka zaměstnat 2 900 pracovníků. Cílovým stavem pak bude rok 2011, kdy by mělo v nošovické továrně pracovat na 3 500 zaměstnanců. Hyundai pracovníkům nebude poskytovat ubytování, ale s Moravskoslezským krajem se řeší možnosti dopravy do zaměstnání.

Společnost uvedla, že bude upřednostňovat pracovníky z Moravskoslezského kraje, neboť tito lidé mají zkušenosti s prací v podobných oblastech výroby a také v zahraničních firmách. Plat v továrně korejské automobilky bude podle mluvčího Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) srovnatelný s platy v jiných českých továrnách na výrobu automobilů (včetně Škody). O zaměstnání dosud projevilo zájem přibližně 300 lidí, přičemž 20 % zájemců pochází z kraje, ale odešlo z něj za lepší prací.

HMMC chce českou továrnu propojit se vzdělávacími institucemi a nabídnout „korejský“ systém vzdělávání. Firma navázala spolupráci s českými univerzitami a chce spolupracovat i s dalšími organizacemi (např. Hospodářskou komorou). Vzdělávání se bude uskutečňovat v kurzech, které budou mít různou délku (1 týden až 6 měsíců). Lidé se v kurzech budou moci seznámit s firmami Hyundai nebo Kia Motors, ale také s korejskou kulturou.

V továrně se počítá s tradiční tříměsíční zkušební dobou a osmi hodinami práce denně. Bude se pracovat v třísměnném provozu, v případě nutnosti uspokojit poptávku bude možné rozšíření na nepřetržitý provoz. Hyundai hodlá v české továrně vyrábět až 300 000 automobilů ročně a se spuštěním výroby se počítá v první polovině roku 2009.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)