Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej Hyundai Motor Group loni stoupl téměř o čtvrtinu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Automobilky Hyundai a Kia v roce 2010 prodaly 5,75 mil. automobilů.

Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor Group loni zvýšila prodej o 24 procent na 5,75 milionu vozů. Oznámila to dnes firma, která zahrnuje automobilky Hyundai Motor a Kia Motors.

Dodala, že v letošním roce počítá s nárůstem prodeje o deset procent na 6,33 milionu vozů. Hyundai Motor Group je pátým největším výrobcem automobilů na světě a působí rovněž v České republice.

"Cíl Hyundai Motor Group (pro letošní rok) vypadá konzervativně a zcela dosažitelně," uvedl jeden z analytiků makléřské společnosti Tong Yang Securities. "Růst prodeje zpomalí, Hyundai však předstihne trh, který by měl v letošním roce stoupnout o sedm procent v čele s Čínou a Spojenými státy," dodal.

Hyundai Motor Group by podle analytiků měla pokračovat ve zvyšování tržního podílu díky novým modelům a silné pozici v oblasti malých automobilů.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - saldy
4. 1. 2011 01:16
Re: Není se co divit
hele na Chucka nemá, pamatuju na tu napínavou scénu.....Chuck se nějak dostal i s autem do asi 4m hluboký jámy, přijel bagr a zasypal ho, Chuck ale aktivoval nějakou forsáž nebo co to bylo a vyjel zas ven
3. 1. 2011 16:16
Re: Není se co divit
Jeden clovek to poprit muze... ten nejznalejsi z nejznalejsich, ten co zadupal Norrise do zeme svymi vedomostmi cerpanymi z TopGearu... ano je to Strycek BOB... (divny, ze se tu dnes jeste neobjevil :-) )
3. 1. 2011 15:50
Re: Není se co divit
Nejde tak o to kdo ma ci nema vice rozumu, proste nikdo nemuze poprit v dnesni dobe, ze Hyundai & KIa je dnes naprosto konkurenceschopna automobilka, ktera pochopila "Jiny kontinent vyzaduje zdaleka jiny pristup", a narozdil od Toyoty dela pokroky v Evrope.

Avatar - deliqent4
3. 1. 2011 15:26
Re: Není se co divit
přesně tak kdo má trochu rozumu začne přemýšlet nad tím proč by si měl kupovat Škodovku a ne Hiundai nebo Kiu :yes:
3. 1. 2011 13:07
Re: Není se co divit
Hyundai a Kia to maji krasne a logicky naplanovano nelze nez jen gratulovat a prat hodne stesti :yes: :yes: :yes: