Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai se stane členem sdružení evropských výrobců automobilů ACEA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) schválilo přihlášku společnosti Hyundai Motor Europe.

Členem evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA) bude společnost Hyundai Motor Europe oficiálně od ledna 2012.

Generální tajemník ACEA, Ivan Hodač, u příležitosti přijetí automobilky do sdružení řekl: „Vítáme Hyundai v našem středu a jsme přesvědčení, že firma bude cenným přínosem pro práci našeho sdružení.“

Pan Chang Kyun Han, prezident společnosti Hyundai Motor Europe GmbH, prohlásil: „Jsme potěšeni, že byla oficiálně schválena přihláška Hyundai Motor Europe ke vstupu do ACEA. Jako významný evropský výrobce automobilů, Hyundai očekává, že v plném rozsahu přispěje k důležité práci ACEA v Bruselu.“

Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) bylo založeno v roce 1991. Prostřednictvím této instituce komunikují automobilky například s Evropskou unií.

V současnosti jsou členy ACEA – BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat, Ford of Europe, General Motors Europe, MAN Truck & Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars a Volvo Group.

Společnosti sdružené v ACEA přímo zaměstnávají více než 2,3 milionu lidí a dalších 10 milionů pracovních míst vytváří jejich dodavatelské firmy. V oblasti výzkumu a vývoje členové ACEA každoročně investují více 26 miliard Euro.

Automobilka Hyundai působí v Evropě od konce sedmdesátých let. Hyundai Motor Europe GmbH bylo založeno v roce 2000 a sídlo vedení je v německém Offenbachu. Ke klíčovým designérským a vývojovým centrům společnosti patří Hyundai Motor Europe Technical Centre v Rüsselsheimu.

Do výrobního závodu v českých Nošovicích do současnosti Hyundai investovalo 1,1 miliardy Euro. V současnosti má tento podnik okolo 2.600 zaměstanců a přes 50 % jeho produkce je určeno na vývoz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)