Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai TB – nástupce Atosu?

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Automobilka Hyundai představila na tokijském autosalonu studii malého automobilu s názvem TB.

Automobilka Hyundai představila na tokijském autosalonu studii malého automobilu s názvem TB.

Stávající nejmenší automobil firmy Hyundai, typ Atos, a později ani Atos Prime zřejmě nebyly se svými nekonvenčními rozměry (délka 3495 mm, šířka 1495 mm a výška 1580 mm) zrovna tím správným řešením. Nejspíš proto korejský výrobce představil na tokijském autosalonu jeho nástupce, pojmenovaného TB. Ten by měl povyrůst na délku necelé čtyři metry při zachování přibližně stejné výška a šířky.

Atraktivní křivky klínovité karoserie spolu s delší karoserií opticky sníží značnou výšku vozu, a také rozvor se zdá být o poznání větší než u atosu. Vůz doposud označovaný jako TB se bude v sériové podobě nabízet s litrovým tříválcem a také čtyřválcem o objemu 1,3 l. Právě tím je vybaven i vystavovaný exemplář, a to ve spojení se čtyřstupňovou samočinnou převodovkou.

Podle oficiálních informací je studie TB tvarově velice blízká sériovému provedení, podle našeho názoru však dojde k výrazným změnám zejména na masce chladiče a finální verze bude také postrádat rozměrné plastové nárazníky a lišty po obvodě automobilu.

Libor Zezulka
Diskuze (0)