Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai v Paříži

Diskuze (1)
Stánek Hyundaie patřil v Paříži k těm největším – mezi 18 vystavovanými modely jsou čtyři zcela nové a jeden facelift.

Hlavní novinkou je malé MPV Hyundai ix20. Kompaktní víceúčelový vůz nahrazuje model Matrix. Vývoj probíhal v Evropě, výroba v severomoravských Nošovicích po boku Kia Venga už byla spuštěna.

Nový kompaktní Hyundai jsme pečlivě zkoumali i na místě – více naleznete v článku Hyundai ix20: První dojmy.

Další z premiér je facelift Hyundai i10. Úspěšný model (nejprodávanější Hyundai v Evropě) dostal modernizovanou příď a nové motory vyhovující Euro 5.

Modely i10 Blue a ix20 Blue mají premiéru ve své sériové podobě, stejně jako dieselový ix35 Blue a i20 Blue, který dorazí na trh v roce 2011. Zatím jen podobu konceptů na sebe bere i30 Blue a ix35 hybrid s malým elektromotorem.

Žhavou novinkou je Genesis Coupé, středně velké kupé s pohonem zadních kol, které zamíří do prodeje už v posledním čtvrtletí roku 2010. Evropané dostanou na výběr motor 3,8 V6 (223 kW) nebo 2,0 Turbo (154 kW). Šestiválec byl objektem našeho zájmu v článku Hyundai Genesis: První dojmy.

V předpremiéře se představila limuzína Equus. Hyundai zatím bude zkoumat reakce trhu, konečné rozhodnutí ohledně zahájení prodeje na starém kontinentu zatím nepadlo (to platí i pro sedan vyšší střední třídy Genesis). Nejistota ohledně uvedení na trh nám ale nebránila v tom, abychom auto prozkoumali a připravili první dojmy.

Zatím jako designová studie se prezentuje i20 Sport Edition. Speciální provedení modelu i20 vzniklo ve spolupráci s německou tuningovou skupinou Brabus a do prodeje se dostane jako limitovaná edice během roku 2011.

Diskuze (1)
7. 10. 2010 13:32
ix-35
Jen tak na okraj. Od příštího roku bude ix-35 vyráběna v Nošovicích a Venga se stěhuje do Žiliny.