Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai v srpnu druhý mezi českými importéry

Ladislav Čermák
Diskuze (58)
Stále rostoucí prodeje vozů Hyundai vynesly značku až na medailovou pozici mezi importéry

Společnost Hyundai Motor CZ se v srpnu letošního roku umístila s počtem 603 registrovaných osobních vozů na 2. místě mezi importéry a získala podíl na trhu 6,0%. V kategorii LUV se jedná o 189 nově registrovaných vozidel a podíl 4,6%. Zde navýšení registrovaných vozů představuje 110,0% oproti stejnému období roku 2005. Celkem bylo registrováno OA + LUV 792 vozů a podíl na trhu 5,6%.

V jednotlivých segmentech se značce v srpnu rovněž dařilo. Zejména v kategorii SUV, kde se vůz Santa Fe umístil SUVeréně na vynikajícím 1. místě (166 vozů kategorie M1a N1). Tento úspěch podpořil nový Santa Fe, jehož prodej byl zahájen na jaře letošního roku.

Za období leden až srpen 2006 bylo celkem registrováno 4 468 osobních vozů značky Hyundai. Podíl na trhu tak dosáhl výše 5,3% a zajistil 3. místo mezi dováženými značkami. Za stejné období bylo registrováno 1 118 lehkých užitkových vozů. Tím získal Hyundai v ČR podíl na trhu 3,6%, což představuje navýšení počtu registrovaných vozidel Hyundai o 70,2% oproti roku 2005. Celkem, osobních a lehkých užitkových vozů Hyundai, bylo za leden až srpen letošního roku registrováno 5 586 . Podíl na trhu tak činil 4,9%.

Ladislav Čermák
Diskuze (58)
17. 9. 2006 21:10
Re: Hyundai - spickova spolahlivost za velmi rozumnu cenu
Když tak ho tu vypiš.
16. 9. 2006 03:34
Re: LOW-ENDOVEJ KOVBOJ
To jsem ;-) Jestli ses pobavil, bravo :-) Kéž by to takhle brali také LowEndoví kovbojové...
15. 9. 2006 21:11
LOW-ENDOVEJ KOVBOJ
No, tak to jsou čísla. Low-endové království našlo úrodnou půdu ve střední Evropě... Tohle nevypovídá nic o kvalitě a kráse aut, to vypovídá jen o tom, jak hluboko tu maj lidi do žlabu. Myslím, že lepší než si hrát v Hyundai coupe na Camyna je si hrát v Caymanovi ny Hyundai cupe... kdo tu má vatu, koupí evropskej, případně japonskej mainstream, kdo chrastí navíc diamantama v kapse, jezdí německou premii. To je snad jasný i hluchoněmýmu. Tak se tu nezaklínej rejžovým nákypem a uvědom si, za kolik se tu ta auta prodávaj, jakou roli plní a jaká společenská vrstva je kupuje. Jistě... jsou low-endové produkty, jsou produkty meinstreamu... a pak je nebe, brácho - premiovej segment... a po něm... segment exkluzivní, Bentley a spol... to je tvá pyramida pravdy. Kde se nacházíš ty, poznáš, když se mrkneš do garáže. Korejská auta jsou dobrá, dobře te odvezou... ovšem pokud vyžaduješ dokonalej image... budeš tady muset valit německou premii. Ujišťuji tě, že pokud se posadíš do trojkovýho bavoráka... dobrobolně už ho neopustíš. Akorát holt to chce mít na toho bavoráčka kolem melounu. Nic víc... to je co?