Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai Veloster – Prohlídka exteriéru i interiéru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Jedním z největších překvapení letošního autosalonu v Detroitu se stalo Hyundai Veloster, které má netradiční uspořádání dveří.

Hyundai Veloster představuje kupé s prvky rodinného sportovně střiženého hatchbacku. Jeho karoserie má délku jen 4219 mm, stojí na rozvoru 2650 mm a je 1790 mm široké.

Tvůrci se pokusili šalamounsky spojit dynamické tvary sportovního hatchbacku s vysokou zádí (nebo nízkou střechou?) s přijatelnou přístupností na přední i zadní místa. Vznikl tak model s asymetrickou karoserií vzhledem k podélné ose automobilu.

Na řidičově straně jsou jediné boční dveře, na té u spolujezdce jsou přední i zadní boční dveře. Druhé boční dveře vpravo jsou takřka plnohodnotné a od podobných řešení se liší i tím, že jsou uchyceny na B-sloupku.

Aby byla boční silueta maximálně homogenní z obou stran, našly kliky zadních dveří své nenápadné místo v rohu prosklené části.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
26. 1. 2011 09:30
Re: Výprask!
Díky za ty prima odkazy, pobavil jsem se :yes: Jen nevím, jestli by nezavánělo nepřiměřenou pýchou ze strany Škody, kdyby si myslela, že je tahle střela mířená konkrétně na ni - od velkého globálního výrobce na (stále ještě) malého regionálního výrobce a jeho neexistující model. Je dost velkých výrobců a existujících modelů, se kterými se má Hyundai co poprat. ;-)
26. 1. 2011 09:21
Re: Veloster
Fajn příspěvek :yes: IMHO Veloster, i když to tak na první pohled nevypadá, je po řadě Genesis dalším významným krokem Hyundaie ke změně "positioningu" značky. Což není signál jenom ke klientům, ale k celé "automotive" komunitě. Genesis strčila opatrně - a jak se ukazuje docela úspěšně - palec do prémiových vod (nebo toho, čemu Američani říkají cudně "sub-luxury"). Veloster teď zkouší změnit vnímání Hyundaie směrem do vyšších pater ve vodách mainstreamu nižší střední. To je obchodně asi ještě důležitější než projekt Genesis. Zatím jsme to auto neviděli, nejezdili, nečuchali ani nehmatali, takže se musí odpovědět na spoustu otazníků, než se palec otočí nahoru nebo dolů.
25. 1. 2011 22:10
Výprask!
Tento vůz je (kromě jiného) pořádný výprask pro VW/Škoda (za jejich neschopnost). Malé srovnání:
logo - [odkaz]
logo - [odkaz]
only dreams - [odkaz]
Jako by to zdánlivě nesouviselo, ale… je tu moc náhod pohromadě. Stále víc to vypadá jako dobře mířená střela. Škoda nemá skoro 30 let kupé a když už přijde studie (která má šmrnc!), je v zápětí zavržena (pro sériovku). I kdyby se vyrobilo jen 5000 ks ročně, byla by to šance změnit věkovou strukturu kupců značky Škoda. No, nic, budou kupovat, budou, ale jinde.
A vůbec - hledejme kořeny názvu Joyster zde: [odkaz]
Ruku na srdce. S každým pohledem na foto Škoda Joyster a Hyundai Veloster nelze než gratulovat :yes: Hyundai
Avatar - Ghostyx
25. 1. 2011 12:04
Veloster
No musim uznat, ze tenhle Veloster se povedl. :yes: Mne osobne se docela libi a po povedene rade ix35 je zde dalsi zajimavy pocin... Jiz stavajici i-ckova rada ma slusne jizdni vlastnosti a techniku za velmi priznivou cenu. S prichodem motorizaci GDI se to jen potvrdi. Je videt, ze Korejci napreduji zavratnym tempem a pokud se konkurenci ze zbytku sveta, hlavne ale z Evropy, nepovede snizit naklady na jejich uroven pri dosazeni stejne kvality, tak bude mit do budoucna docela vazny problem! :-|
Pamatujete, jak se jim jeste pred deseti lety vsichni smali? Myslim, ze neni daleko doba, kdy se oni budou smat vsem. V elektronice se to jiz deje, staci si rozebrat pristroje temer vsech znamych vyrobcu, kolik komponent Samsung, LG tam najdes... ;-)