Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai vstupuje do i-světa, prodej i30 na českém odstartuje v září

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Hyundai se rozhodl pro alfanumerické pojmenování, které vytvoří vazbu mezi technologií/technikou a základními hodnotami značky. Hyundai i30 bude zpočátku vyráběn v Koreji a po dostavbě továrny Hyundai v Nošovicích se výroba přesune do České republiky.

Zatímco v minulosti byly názvy pro vozidla Hyundai – podle tvrzení automobilky - vybírány tak, aby vyjadřovaly vlastnosti neodmyslitelně spjaté s jednotlivými modely značky Hyundai, nyní se společnost rozhodla pro nové pojmenování svých modelů. Budoucí názvy vozidel budou orientovány na technologie a budou mít společný základ, snáze pochopitelný pro všechny.

Hyundai se rozhodl pro alfanumerické pojmenování, které vytvoří vazbu mezi technologií/technikou a základními hodnotami značky. V písmenu „i“ nalezla společnost Hyundai písmeno, které dokáže nést obě poselství. Písmeno „i“ je tradičně využíváno jako ikona pro technologické výrobky. Navíc, jakožto často používaná ikona, je „i“ již zavedené po celé Evropě.

Nadto je „i“ součástí příslibu značky Hyundai. V devadesátých letech společnost Hyundai změnila své celkové zaměření a posunula se od své původní filozofie výroby „cenově výhodných“ vozidel směrem k sofistikovanějšímu profilu. Dnes je úmysl „inspirovat“ jedním ze základních kamenů značky Hyundai. Písmeno „i“ přihlíží k tomuto faktu.

Model i30 je prvním vozem Hyundai nesoucím písmeno „i“ ve svém názvu. Číslo 30 je numerickým ekvivalentem přiděleným segmentu vozidla. V tomto případě evropskému segmentu C.

Analogicky můžeme očekávat i10 v segmentu A (mini vozy), i20 v segmentu B (malé vozy), i40 v segmentu D (střední třída) a i50 v segmentu E (vyšší střední třída)

U budoucích odvozených modelů nebo modelů spadajících do speciálních segmentů budou k písmenu „i“ připojována další písmena, například i30 CW bude odpovídat cross-wagonu segmentu C

Toto nové alfanumerické pojmenování bude používáno pouze u vozidel prodávaných v budoucnosti v Evropě, přičemž názvy stávajících modelů nebudou okamžitě nahrazeny tímto novým pojmenováním.

Zahájení prodeje modelu Hyundai i30 v České republice je naplánování na září 2007. Hyundai i30 bude zpočátku vyráběn v Koreji a po dostavbě továrny Hyundai v Nošovicích se výroba přesune do České republiky.

Ondřej Láník
Diskuze (28)
6. 3. 2007 19:25
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :nono:
6. 3. 2007 19:25
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA""""!!! :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :nono:
6. 3. 2007 19:25
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA""""!!
ÚPLNĚ JAK ČÍNSKÝ AUTO..........HLAVNĚ TY PŘEDNÍ SVĚTLA""""!!! :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
28. 2. 2007 14:30
Re: Tak tady máme další...
>:D
28. 2. 2007 09:55
Re: Tak tady máme další...
ja svojmu Formanu hovorim Fero....