Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA 2010: Fotogalerie z veletrhu užitkových vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ve čtvrtek 23. září se v Hannoveru otevřely brány 63. ročníku mezinárodního veletrhu užitkových vozidel a otevřeny zůstanou až do příštího čtvrtka.

Motto letošního veletrhu - Užitková vozidla: efektivní, flexibilní, s jistou budoucností – má dávat najevo, že se i trh s užitkovými vozidly vyrovnává s následky krize. Mezi hlavní cíle výrobců patří snaha vyvíjet vozidla s nižšími provozními náklady při zachování nebo dokonce zvýšení jejich užitné hodnoty.

Matthias Wissmann, prezident svazu automobilového průmyslu VDA pořádajícího letošní veletrh, v tiskové zprávě k jeho zahájení uvádí, že IAA vysílá jasný signál pro nový začátek. Podle něj má tento veletrh předvést, jak výrobci užitkových přestáli krizi.

Návštěvníci veletrhu, který slavnostně otevřela současná německá spolková ministryně práce a sociálních věcí Ursula von der Leyen, se mohou těšit na 1.751 vystavovatelů z 43 zemí. Na 63. ročníku IAA v Hannoveru se odehrává celkem 272 světových premiér, což je pro tuto přehlídku užitkových vozidel a jejich příslušenství nový rekord.

Jestliže, vám návštěva Hannoveru vzdáleného od Prahy 507 kilometrů nevyjde, nabízíme vám prozatím fotografie některých zajímavých novinek. V následujících dnech se můžete těšit na články o jednotlivých novinkách z letošního užitkového IAA.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)