Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IED v Ženevě 2008

Diskuze (0)

V Ženevě se vedle sériových modelů značky Maserati představila i dvojice konceptů pojmenovaných Chicane a Sfida, které jsou dílem studentů designu z italského Instituto Europeo di Design (IED)

V Ženevě se vedle sériových modelů značky Maserati představila i dvojice konceptů pojmenovaných Chicane a Sfida, které jsou dílem studentů designu z italského Instituto Europeo di Design (IED).

IED Maserati Chicane

Tým studentů designu si pro ženevský autosalon připravil koncept vozu, který by se v případě sériové výroby zařadil pod současné GranTurismo. Na stánku Instituto Europeo di Design (IED) se představuje maketa v měřítku 1:1 nazvaná Maserati Chicane.

Dvoudveřový sportovní automobil by v případě výrobu skutečného vozu měl pod kapotou osmiválec do V a uspořádání interiéru 2+2. Karosérie konceptu je dlouhá 4400 mm, což je o 481 mm méně než u současného kupé GranTurismo a o 123 mm méně než u modelu Coupé.

Koncept Maserati Chicane vznikl díky sponzorství společností Cecomp, Pirelli a OZ Racing.

IED Maserati Sfida

Sourozencem konceptu Maserati Chicane je shooting brake pojmenovaný Sfida, který je rovněž dílem týmu studentů z italského Instituto Europeo di Design (IED), sídlícího v Turíně.

Tento automobil by v případě stavby skutečného vozu také využíval techniku značky Maserati, ale na rozdíl od svého příbuzného se prozatím nedostal s fáze virtuálního konceptu a návštěvníci autosalonu si jej mohou prohlédnout pouze díky počítačové animaci.

Ondřej Pavlůsek


Diskuze (0)