Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Springfield Dark Horse přijíždí v exkluzivní edici Jack Daniel`s

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)

Indian Motorcycle opět spojil síly s firmou Klock Werks Kustom Cycles a výsledkem je nová limitovaná modelu Springfield Dark Horse vzdávající hold whisky značky Jack Daniel’s.

Indian Springfield Dark Horse Jack Daniel's Limited Edition vedle specifického barevného provedení a vybraných prvků výbavy již nyní nabízí motor Thunder Stroke 116, který má být pro standardní model Springfield Dark Horse k dispozici až od modelového roku 2020.

Novinka je poctou whisky Jack Daniel’s Old No. 7, na což odkazují loga na bocích tohoto stroje spolu se zvolenou kombinací barev. Mezi specifické rysy této limitované edice pak patří i design kol, provedení sedla a jeho prošívání, LED osvětlení, odnímatelný větrný štítek a 12palcová řídítka ape-hanger.

Atraktivní zevnějšek tohoto modelu ukrývá rám z hliníkové slitiny, v němž je uložen vzduchem chlazený vidlicový dvouválec Thunder Stroke 116 o objemu 1901 cm3, který disponuje maximálním točivým momentem 172 N.m. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou a síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemenu.

Indian Springfield Dark Horse Jack Daniel's Limited Edition s rozvorem 1701 mm je dlouhý 2583 mm a jezdcovo pozadí si hoví ve výšce 660 mm. Nejen rozměry, ale i hmotnost 388 kg s plnou nádrží dávají jasně najevo, že tento Indian je motorka pro zdatné jezdce.

Součástí standardní výbavy je řada prvků, zvyšujících komfort i bezpečí na palubě, mezi ně patří mimo jiné ABS, kontrola tlaku v pneumatikách a tempomat.

Indian Motorcycle neuvádí cenu této limitované edice, ale potvrdil, že vznikne jen 177 exemplářů. Zájemci mohou prostřednictvím aplikace objednávat této výjimečný motocykl již nyní.

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)

Doporučujeme

14. 3. 2019 19:15
Re: A co výkon ?
Tady je ta Honda
[odkaz]
v některých zemích se ta hodnota uvádí, v jiných ne. U enduro motocyklů je to naopak obtížně vyhledatelné obecně.
14. 3. 2019 17:30
Re: A co výkon ?
Máš pravdu, v textu to uvedené je.
V tabulce technických dat není ale o výkonu ani zmínka.
14. 3. 2019 16:31
Re: A co výkon ?
dáváš odkaz na 450sx-f kde se zrovna píše:)

Pushing out an unrivalled 63hp in the most effective way possible, this 450 cc is the fastest Motocross bike KTM has ever built.

:-)

spíš u endur se to neudává, ale bývá to o něco málo míň než u MX strojů stejného obsahu.
14. 3. 2019 14:15
Re: A co výkon ?
Třeba u krosek nic takového není
[odkaz]
[odkaz]
14. 3. 2019 13:23
Re: A co výkon ?
Já teda u motorek na okruh viděl výkon snad vždycky. Ostatně za ním se všichni ženou, takže se rádi pochlubí.