Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Infiniti věří elektromobilům. Chce jimi oživit svoji nabídku

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Značka Infiniti se chce v příštích letech zaměřit na elektrický pohon. A nedávno představený koncept je jen první vlaštovkou.

Luxusní divize Nissanu nechce zaostat za konkurencí a také se připravuje na vlnu elektromobility, která nás v příštích letech chtě nechtě čeká. Infiniti vidí v elektrických pohonech ideální příležitost, jak rozvířit vody na trhu.

A svou vizi elektrické budoucnosti představila na detroitském výstavišti konceptem QX Inspiration. Premiéra na lednovém autosalonu probíhala v bolestech. Když odstartovala tisková konference Infiniti, koncept kvůli „technickým obtížím“ nestál na svém místě a objevil se tu až později.

Že je elektrický pohon ideální příležitostí pro změny tvrdí i Karim Habib, šéfdesignér značky. Ten vidí velké výhody v nepotřebě masky chladiče či větším vnitřním prostoru při zachování stejných rozměrů. „Značka Infiniti je etablovaná, ale musíme dát jasněji najevo, kdo jsme a za čím stojíme. Elektromobily nám dávají spoustu příležitostí,“ vysvětluje Habib v jednom z rozhovorů.

QX Inspiration je stylový crossover s řadou nových designových prvků, jakým je třeba diodový nápis Infiniti na přídi automobilu. A v sérii prý odvážnosti neubude: „Naše první elektrické auto bude ideální šanci pro představení něčeho výjimečného,“ řekl dále šéf designu s tím, že kromě atraktivního vzhledu se máme těšit i na výkonnou soustavu v útrobách.

Ve světě elektromobilů chce Infiniti stavět především na úspěších Nissanu Leaf, kterému se na evropských trzích dlouhodobě velmi daří.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
14. 3. 2019 09:24
Re: .
A ten film se odehrává před 50ti lety = takže vše při starym >:D
13. 3. 2019 18:59
Věřit mohou...
... důležitější je to, jestli jim to uvěří i zákazníci >:D ;-)
Avatar - Blue Sun
13. 3. 2019 17:24
Re: .
Mě by spíš zajímalo, co v těch volantech vlastně chtějí zobrazovat. Zatím jsem snad nikde neviděl nic, k čemu by to bylo dobré, zejména pokud za volantem mají celý pás dalších displejů.
Avatar - WinDiesel
13. 3. 2019 13:29
Re: .
TENHLE SVĚT NENÍ PRO STARÝ … poučí Tě Tommy Lee Jones
pro mne to znamená brýle nasadit, brýle sundat, brýle nasadit, brýle sundat >:D >:D >:D
13. 3. 2019 12:41
.
Zajímalo by mě proč je trend v konceptech dělat displeje ve volantech. Je to nízko a mnohdy blízko, takže člověk musí hodně přeostřovat aby viděl na to kolik jede a pak zase zpátky přeostřit na cestu.