Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti EX: studie crossoveru se představí v New Yorku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Blížící se autosalon v New Yorku bude místem premiéry studie crossoveru Infiniti EX a také sériového kupé G37.

Infiniti v Severní Americe konkuruje zavedeným evropským luxusním značkám Mercedes-Benz, BMW a Audi, ale také Lexusu. Další zbraní proti nim je nové kupé G37 postavené na platformě Sedanu G35 a vybavené šestiválcem o objemu 3,5 l z Nissanu 350Z. Hlavními cíly novinky jsou Mercedes-Benz CLK, trojková kupé BMW nebo nové Audi A5/S5.

Vedle sériového modelu se na stánku značky v New Yorku přestaví také elegantní studie crossoveru EX. I tento vůz má být poháněn upraveným šestiválcem z úspěšného Nissanu 350Z. Infiniti EX resp. jeho sériová podoba si vyšlápne na BMW X3 a další prémiové crossovery a SUV této velikosti.

Až příští rok dorazí automobilka Infiniti do Evropy, přiveze s sebou nejen kupé G37, ale i sériové provedení modelu EX, které bude v hierarchii značky pod typem FX. Je velmi pravděpodobné, že EX bude mít v nabídce pro evropský trh také vznětový motor.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - Ghostyx
29. 3. 2007 20:22
Re: lepší než x3
Infinity, ale hochu patri pod Nissan a Nissan patri Renaultu, at se ti to libi nebo ne... >:-[]
Avatar - Ghostyx
29. 3. 2007 20:19
Re: :)
Souhlasim, jsou to bozi kary... :yes: :yes: :yes: Ve Statech maji dokonce lepsi povest nez Lexus a to je co rict...
Avatar - Ghostyx
29. 3. 2007 20:17
Re: :)
nemas tak docela pravdu... Infinity patri pod Nissan a Nissan patri Renaultu, tudiz Renault bude mit dost vyznamne slovo v rozhodovani ohledne strategie teto luxusni znacky na jinych trzich nez US, at se ti to libi nebo ne... :-!
29. 3. 2007 14:08
Ach jo
FX45...jedno z mych nej nej aut. Ale tohle fakt nechci. Predek a bol ma docela zajimavy tvar, a jiste se na nej da zvyknout, ale ta neskonola agresivita spolu se sametovou uhlazenosti puvodni fx mu chybi. A zadek...myslim ze horsi priklad zade nez z Tribecy si ani zvolit nemohli.
29. 3. 2007 12:45
Re: :)
renaultu ????? 8-s