Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti JX: První foto crossoveru pro sedm

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka Infiniti začíná s odhalováním nového sedmimístného modelu JX. Ten stane nad současným crossoverem FX.

Infiniti FX překvapuje ovladatelností, nabízí vysoký standard zpracování a výbavy, na německou konkurenci mu ale něco chybí – prostor za předními sedadly. FX totiž může sice konkurovat Mercedesu třídy M, na větší GL ale jednoduše nestačí.

Odpovědí bude model JX, který nabídne vše, po čem rodinně zaměření zákazníci touží. Jeho DNA přitom zůstane věrná crossoveru FX, čímž se odliší od pravověrného obřího SUV Infiniti QX.

Design sleduje stejnou filozofii jako koncept Etherea. To naznačila první skica odhalená na jaře a potvrzuje to i první snímek. Tato fotografie je zároveň zahájením mediální kampaně Power of 7.

Infiniti se totiž rozhodlo vyvolat diskuzi o připravovaném modelu na facebooku. Právě zde bude v rámci kampaně Power of 7 každý čtvrtek v příštích sedmi týdnech zveřejněna jedna fotografie.

Součástí stránky na Facebooku je i soutěž o zájezd pro dvě osoby na letošní srpnovou Pebble Beach Concours d’Elegance. Právě zde se 18. srpna ve světové premiéře představí předprodukční koncept.

Sériová podoba bude mít premiéru v listopadu na autosalonu v Los Angeles. K americkým zákazníkům vyrazí Infiniti JX na jaře 2012 jako modelový rok 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
8. 7. 2011 17:37
hmm
už se těším...