Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q30: První kompaktní model značky oficiálně

Jan Mička
Diskuze (43)
Infiniti oficiálně odhalilo svůj první kompaktní model. Nové Q30 se ukáže na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Autosalon ve Frankfurtu je pro kompaktní Infiniti klíčový. V roce 2013 se zde představil ve své koncepční podobě, a letos na stejné akci uvidíme finální verzi. Vůz byl vyvíjen a testován v Evropě a bude zde také vyráběn. Místem činu se stane továrna Nissanu v britském Sunderlandu, kde se aktuálně montují modely Note, Juke, Leaf a Qashqai. Rozšíření závodu stálo 250 milionů liber a vytvořilo se tak více než tisíc nových pracovních míst.

Model Q30 cílí především na mladší a aktivní zákazníky preferující městskou individualitu. Prozatím máme k dispozici pouze jedinou fotografii exteriéru, kombinace ostrých hran a oblin nám však trochu připomíná novou Mazdu CX-3. Interiér bude spíše stísněnější, uvážíme-li, že vůz vznikal ve spolupráci s Daimlerem a využije techniku Mercedes-Benzu GLA (včetně platformy MFA pro příčnou zástavbu motorů). Odvození vnějších rozměrů tedy není složité – vůz by měl na délku měřit okolo 4,4 metru, bude zhruba 1,5 metru vysoký a 1,8 metru široký. Očekáváme rozvor asi 2,7 metru.

Podle prezidenta Infiniti Rolanda Kruegera je design klíčovým pilířem značky a Q30 tento přístup dokonale ztělesňuje. „Q30 přináší výrazný design, jízdní dynamiku a individualitu, kterou naši zákazníci vyžadují. S prvním vstupem do segmentu kompaktních vozů pokračujeme v modelové ofenzívě a zajišťujeme další možnosti pro naše náročné zákazníky,“ řekl Krueger na adresu nového modelu.

Podrobnějším informace se dozvíme nejpozději v polovině září, kdy mezinárodní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem otevře brány novinářům (15. -16.9.). Dostupnost vozu na českém trhu zjišťujeme.

Jan Mička
Diskuze (43)
Avatar - twistedTSD
22. 7. 2015 23:35
Re: Marketingové kecy
Přijde mi, že takové kecy zkouší každý při uvedení kdejakého zvlněného zvěrstva. Ale vzhledem k pro mě až těžko pochopitelnému úspěchu příbuzných Mercedesů si zatím neodvážím říct, co na to zákazníci...
Avatar - lamal
22. 7. 2015 18:28
Re: teda na prvy pohlad
ja to priam neznasam, keby to aspon nebolo zalozene na fejku... a to fakt nemam problem ani s koncernom ani s koreou atd mam skusenosti aj s novymi modelmi
Avatar - _Karel_
22. 7. 2015 17:58
Re: teda na prvy pohlad
Nehledej v tom nic víc, než nekritické fandovství. Mě tohle otravuje úplně hrozně. I když mám pár oblíbených značek, nevidím je na piedestalu jako bezchybné a nekritizovatelné. I Nissan tu pár takových fandů má ;-)
Avatar - lamal
22. 7. 2015 17:24
Re: teda na prvy pohlad
ono to je jedno, nech sa podoba co chce, skor ten tvrdy lobing niekoho tu v komentaroch mi nepride zdravy, stale rozmyslam nad tym, ze ake dovody mozu niekoho k takemu pokrivdenemu konaniu viest... uplne bez ironie som sa nad tym zamyslal
Avatar - _Karel_
22. 7. 2015 17:06
Re: teda na prvy pohlad
Hm, asi máš pravdu, vychází to z fx-35. Já ale nikde netvrdil, že kopírují Hyundai, jen , že je to podobný.U FX-35 bych si té podobnosti s i30 ještě nevšiml, ale tady je to vidět víc.