Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50L: Prodloužený rozvor pro Čínu

Michal Fokt
Diskuze (1)
Limuzína s prodlouženým rozvorem z vozu střední třídy? To snad mohou chtít pouze v Číně. Však také právě tam má namířeno Infiniti Q50L, natažená verze sedanu Q50.

Čína si libuje v prostorných a noblesně vyhlížejících autech a co může působit luxusněji, než auto s pořádně dlouhým rozvorem a spoustou místa pro nohy? Proto je na tamním trhu enormní zájem o prodloužené verze klasických sedanů, ovšem nikoli těch z luxusní třídy, ale ze segmentů D a E, tedy střední a vyšší střední třídy. Však tam s takovými auty mají značky Audi, BMW a Mercedes-Benz velký úspěch.

Teď jim však vyrostla (a to doslova) konkurence v podobě modelu Infiniti Q50L. Už výchozí Q50 patří k největším prémiovým sedanům střední třídy a nyní mu byl zvětšen rozvor na 2898 mm, přičemž celková délka narostla na 4852 mm. Vůz se tedy v obou parametrech zvětšil přibližně o 50 mm, což je tak akorát na to, aby prodloužení nepůsobilo rušivě - ostatně podívejte se sami, z profilu byste si nejspíš při zběžném pohledu ani nevšimli, že je něco jinak.

Infiniti se chlubí, že nabídne v této specifické kategorii aut nejprostornější interiér, což má být pro čínské zákazníky velmi pádný argument. Q50L zůstane (na rozdíl od chystaného Q70L, určeného i pro Severní Ameriku) tamním specifikem, které v rámci udržení rozumné ceny souvisí také s jedinou dostupnou motorizací v podobě turbodmychadlem přeplňovaného benzinového dvoulitru o výkonu 155 kW a s točivým momentem 350 N.m, roztáčejícím zadní kola prostřednictvím sedmistupňového automatu.

Řidič čínského byznysmena si bude užívat adaptivního řízení Direct Adaptive Steering (DAS) a aktivního systému udržování vozu v jízdním pruhu, celá posádka pak též čtrnáctireproduktorového audiosystému Bose Studio on Wheels, ambietního osvětlení kabiny nebo zadní sluneční clony. Auta se budou do Číny dovážet z japonské továrny v Tochigi.

Michal Fokt
Diskuze (1)
21. 8. 2014 20:50
logicke
ved v cine jazdia snad vsetky premiove auta v L verzii...a atmosfericke V6 a V8 :-)