Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti uvažuje o sportovním čtyřdveřovém kupé s výkonem 700 koní

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Infiniti začíná odhalovat svou budoucí modelovou řadu. Vrcholem by mělo být čtyřdvéřové kupé s výkonem 700 koní, které bude stát na platformě Mercedesu.

Japonská luxusní odnož Nissanu nechce nic ponechat náhodě a ve snaze zvýšit konkurenceschopnost představí v následujících letech hned několik nových modelů, často i sportovních.

V prvé řadě ale můžeme očekávat kompaktní modely Q30 a QX30, které budou postaveny na platformě Mercedes-Benz MFA. Auta navíc budou od německého výrobce přebírat i motor, a to minimálně dvoulitrový benzinový čtyřválec s turbem.

V roce 2016 pak můžeme očekávat první imidžový vůz, sportovní verzi sedanu Q50 zvanou Eau Rouge. Tento exkluzivní sedan s očekávanou cenou lehce přes 2 miliony korun bude poháněn motorem z Nissanu GT-R naladěným na 560 koní. Později toho roku přijde i modernizovaný model QX70 ovlivněný právě vozem Q50. Za další rok či dva můžeme očekávat elektromobil LE.

v tom období pak přijde i vlajková loď, čtyřdveřové kupé. Tento model by mohl být postaven na platformě MRA, která rovněž pochází od Mercedesu, a v nejvyšší verzi s hybridním šestiválcem by auto mohlo dosahovat výkonu celých 700 koní.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
3. 8. 2014 19:43
Re: Bavoráci,
V Ingolstadtu si dělají vrásky s plány těch v Mnichově. Infiniti, které prodává s bídou desetinu toho co Mnichov nebo Ingolstadt může dělat vrásky tak maximálně podobně poziciovanému Lexusu a ani v to nevěřím, stavět auta na platformě MB je sice zajímavé, ale většina kupců prémie dá nakonec stejně přednost originálu ze Stuttgartu..
Avatar - Hammunasakra
3. 8. 2014 16:03
Re: Bavoráci,
Jj v Ingolstadtu s jejich plánem na to bejt do pár let nejprodávanější prémiovkou jim to určitě pár vrásek přidělá :-)
Avatar - Well-being
3. 8. 2014 13:59
Bavoráci,
třeste se ... ;-)