Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italové se bojí kupovat Ferrari. Kvůli daňovým kontrolám

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Potenciální zákazníky odstrašily mediálně vysoce sledované daňové zátahy úřadů na vlastníky drahých aut.

Italové v letošním roce prudce omezili nákupy luxusních sportovních vozů Ferrari a Maserati ze skupiny Fiat. Potenciální zákazníky odstrašily mediálně vysoce sledované daňové zátahy úřadů na jejich vlastníky, sdělilo dnes sdružení italských automobilových dealerů Federauto.

Prodej vozů Ferrari se v prvním čtvrtletí snížil proti stejnému období loňského roku o 51,5 procenta. Odbyt vozů Maserati se propadl o 70 procent, uvedlo sdružení podle agentury Reuters.

Technokratická vláda premiéra Maria Montiho nastoupila ke konci loňského roku s cílem zachránit zemi před pádem do dluhové krize a zaměřila se hlavně na zvyšování daňových příjmů. Zintenzivnila boj proti daňovým únikům a se zvýšením daní na drahé vozy zahájila namátkové daňové kontroly řidičů supersportů jako Ferrari, Maserati nebo Lamborghini.

"Dnešní údaje ukazují, jak vládní kroky doslova terorizují potenciální klienty," uvedl k dnešním číslům předseda Federauto Filippo Pavan Bernacchi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
19. 4. 2012 22:06
Re: Off Topic
:yes:
Avatar - MAP2009
19. 4. 2012 17:53
HM
Já nevím, tyhle převzatý články které vymyslela nějaká novinářská šmíta beru s rezervou. Newjdřív se to lupne na idnes, pak na ihned a po pár měsících i sem..
Avatar - MAP2009
19. 4. 2012 17:51
Re: Off Topic
Co to je Facebook?
Avatar - cerrbion
19. 4. 2012 15:36
praktiky
no tam se to schyluje k dobrýmu socialismu:) ostatně jako v cele evrope, stale vice zdanovat bohate a uspesne, jit jim po krku, az je uplne zlikvidovat, no a pak moc do rukou "lidu" a budovat světlé zítřky... to už tu bylo.
18. 4. 2012 21:53
Re: Trochu demotivující článek..
zatim sem nezazil maleho podnikatele, ktery by byl u odvolani uspesny.