Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Czech Republic překonalo výrobní rekord

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Iveco Czech Republic a.s. v loňském roce dosáhla nového rekordu ve své výrobě a zároveň potvrdila svou vedoucí pozici na trhu autobusů v České i Slovenské republice.

Rok 2017 byl pro společnost Iveco Czech Republic, a. s. úspěšný a výroba byla v tomto roce nejvyšší za celou historii závodu. Stoupající zájem o meziměstskou řadu Crossway vyráběnou ve Vysokém Mýtě je hlavním důvodem nového výrobního rekordu 4104 vozů, což představuje meziroční nárůst o 5,6 %. Jedná se o vůbec nejvyšší výrobu v celé historii závodu ve Vysokém Mýtě.

Přes 92 % vozů bylo prodáno do zahraničí, přičemž na prvním místě figuruje Francie, následována Německem, Kazachstánem a Itálií. Právě díky exportu obdržela společnost Iveco Czech Republic druhé místo v kategorii „Nárůst exportu v letech 1993–2016“ mezi firmami s objemem vývozu nad 500 milionů korun ročně.

V loňském roce vzrostl tržní podíl značky Iveco Bus v České republice o 17,8 % na

celkových 43 % čím potvrzuje vedoucí pozici na trhu autobusů. Značka Iveco Bus se zároveň stala absolutní jedničkou v segmentu meziměstských autobusů s tržním podílem 58,4 %, a to díky nejúspěšnější evropské řadě Crossway, která se vyrábí ve Vysokém Mýtě.

Kromě toho dosáhla značka Iveco Bus v České republice úspěch i v segmentu městských autobusů, s celkovým tržním podílem 44,16 %; a na trhu minibusů, s tržním podílem 41,6 %.

Mezi významné tuzemské odběratele autobusů značky Iveco Bus v roce 2017 patří například společnosti Arriva a BusLine. V listopadu byla uzavřena rámcová smlouva s BusLine, na jejímž základě může firma nakoupit až 399 nových vozů, z nichž většina se bude vyrábět ve Vysokém Mýtě.

Na Slovensku se v roce 2017 stala značka Iveco Bus opět jedničkou v počtu registrací autobusů za rok s tržním podílem 48,4 %. Největšími zákazníky byly společnosti SAD Zvolen, SAD Žilina, SAD Trenčín, SAD Dunajská Streda, SAD Lučenec a Arriva.

Produktová řada Crossway se stala jedničkou i ve východoevropském regionu, který zahrnuje 10 zemí – Polsko, Rumunsko, Maďarsko, Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Slovinsko, Chorvatsko, Českou republiku a Slovensko –, a to s celkovým tržním podílem v segmentu

meziměstských vozů 59,4 %.

Na evropské úrovni si meziměstská řada vozů značky Iveco Bus ještě více upevnila svou vedoucí pozici, když svůj 42% podíl na trhu z roku 2016 navýšila v minulém roce o dalších 5 %. Loňský rok byl velice úspěšný po všech stránkách, neboť model Crossway Low Entry získal prestižní ocenění v anketě IBC (International Bus & Coach), a zároveň byl ve verzi Natural Power korunován za „2018 Sustainable Bus of the Year“.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
25. 2. 2018 17:20
Re: Iveco bus
Skus to vysvetlit japoncom, ktori doviedli system vyrabat a vela k dokonalosti. :-) ovsem treba to vediet, aj v takom Porsche ich to museli naucit prave japoncici z Toyoty.
22. 2. 2018 09:45
Iveco bus
Je to vsechno pekne. Iveco neustale navysuji vyrobu za stejne penize. Probiha temer sikana od vedeni. Ceske delniky nedokazi radne zaplatit,a radeji zamestna polske delniky.
Vyrobni hala je na 14 autobusu a vyrabi se jich 19 Denne jiste si kazdy umi predsravit jejich kvalitu.A uvazuji o dalsi naviseni na dvacet denne. Jeden mlady pracovnik rekl: Az ja budu mit deti tak je nepustim do autobusu teto znacky, jedine pokud se jich budu chtit zbavit, takovy silenec nejsem! Kvantita a kvalita nejdou nikdy dohromady!! :no: