Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

J.D. Power 2012 v Německu: Mercedes před Japonci, Škoda v Top 10

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
Agentura J.D. Power zjišťovala na vzorku 14.296 lidí spokojenost německých motoristů s novými auty.

Celková spokojenost Němců se svými auty se oproti loňskému hodnocení opět mírně snížila. J.D. Power a spolupracující časopis Auto Test i v letošním roce poukazují na souvislost se šrotovným.

Průzkumu se každoročně účastní majitelé vlastnící nový vůz dva roky a tak mezi ně patří i motoristé, kteří při nákupu využívají program šrotovného. Právě tito majitelé podle průzkumu stojí za dalším snížením spokojenosti německých motoristů s jejich novými vozy. Důvodem nespokojenosti jsou mimo jiné velká očekávání, která do nového vozu vkládají majitelé původně ojetého auta. Právě oni jsou totiž k novým vozům výrazně kritičtější.

Hodnocení spokojenosti je rozděleno do čtyř kategorií: spokojenost se samotným autem (27 %), kvalita a spolehlivost (24 %), provozní a servisní náklady (25 %) a spokojenost se službami prodejce/servisu (23 %).

Celkové hodnocení trhu se meziročně zhoršilo z 807 na 782 bodů (možné maximum je 1000). K největšímu poklesu spokojenosti došlo v kategorii kvalita a spokojenost s autem, zatímco u provozních nákladů a spokojenosti se službami došlo k mírnému zvýšení spokojenosti.

Nejspokojenější jsou Němci letos s vozy značek Mercedes-Benz (824 b.), Toyota (808 b.) a Mitsubishi (799 b.). Zajímavé je, jak se oproti loňskému roku propadla v hodnocení automobilka Volvo, která byla v loňském roce s 841 body první a letos se 788 body dělí s Audi o osmou pozici. Nadprůměrná spokojenost panuje i nadále mezi majiteli Škodovek (790 b.).

Většina značek je i v letošním hodnocení pod hranicí průměru. Stejně jako v loňském roce uzavírá hodnocení Chevrolet (634 b.). Druhou nejhorší značkou v žebříčku spokojenosti J.D. Power 2012 je v Německu Alfa Romeo (731 b.) a třetí od konce je Citroën (734 b.).

Napříč všemi segmenty si nejvyšší hodnocení vysloužil Mercedes Benz třídy A, který získal 833 bodů. V jednotlivých segmentech je v průzkumu spokojenosti nejlepší Ford Ka, Toyota Yaris, Mercedes-Benz třídy A, Mazda 6, Mercedes-Benz třídy C, Mercedes-Benz třídy E a Toyota Verso.

JD Power: Němci jsou nejspokojenější s Volvy a Mercedesy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (36)
Avatar - Norge
3. 6. 2012 22:35
MB
..zaujimave !
.. zakaznici tried C,E,S,SL od MB su casto verny a vedia preco MB. To trieda A je nieco ako vstupny model do sveta MB a v minulosti to bola taka trieda sama pre seba a otvorene neposkytovala celkom to co sa na hviezdu vo znaku patri, teda aspon s mojeho pohladu ..no o to viac mam radost a zdviham palec :yes: Ked sedi A ..co potom vyssie triedy ;-) .
Avatar - Norge
3. 6. 2012 22:10
Re: Verksted MB
..fundovany servis je dolezity : suhlas :yes:
Avatar - CHerokee
2. 6. 2012 15:44
Re: Toyota to drti...
Už několik let jsem u Moravia Sever a nikde jsem takový servis a služby nezažil. Nemůžu si je vynachválit. Je to hodně velký rozdíl proti Jaguaru. Takže zkušenost je asi různá. Jediné, co neuměli opravit je škrábnutý AMG disk.
Avatar - MarTin1
2. 6. 2012 13:27
Re: Toyota to drti...
Tak nějak to nechápu... když jsou ty Mercedesy podle českejch rádobymajitelů takový sračky tak jak ta značka může být první.

Mám na to vysvětlení, kvalita, ochota a zručnost českejch servisů MB je totiž přímo katastrofální!!!!!!! Já už jezdím do Dresden, dojedu tam, dám tam auto, oni mi dají nové B a večer si pro auto přijedu.

Pro pobavení: Klient s ML400cdi, diagnostika = nesrovnalost tlaků mezi 1 a 2 turbem vyjádření servisu nutná výměna turb. Cena cca 80 000 + práce MB CHODOV. Jel k Žižákovi, diagnostika = váha vzduchu 1800 + práce, TURBA OK, M3000 diagnostika = špatně běžící Sahara, senzor a následné špatné hlášení = nová sahara s chladičem 38 000 + práce a smazání chyb.

Zkrátím to, zaplatil cca 9000.- aby mu každej servis řekl něco jiného, nakonec to dopadlo tak, že se v hospodě domluvil s kamarádama, auto zvedl a kompletně předek rozebral aby se dostal pořádně k motoru a zdroj problému byl nějakej potenciometr za 2000.- a k tomu ta váha vzduchu za 1800.- Auto nyní nic nehlásí a jede jak má.
Avatar - CHerokee
2. 6. 2012 12:34
Re: Toyota to drti...
Tak Mercedes je asi nejlepší a nejkvalitnější značka. A pokud započteme kola, náklaďáky, tahače, dodávky, autobusy, diesel agregáty i do vojenské techniky, tak asi i největší.