Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar C-X17: SUV od Velké kočky se chystá do Frankfurtu

Michal Fokt
Diskuze (6)
Jaguar zveřejnil první obrázek konceptu, jenž předznamenává příchod dlouho diskutovaného sportovně-užitkového modelu. Premiéru bude mít na IAA už za necelé dva týdny.

Tak je to (konečně?) tady. Jaguar nás dlouho napínal, co se jeho dobře utajovaného SUV modelu týče, nyní je ale rouška poodhalena s příslibem oficiální světové premiéry už na frankfurtském IAA. Studie budoucího sportovně-užitkového modelu, jenž by měl výrazně vylepšit prodejní statistiky automobilky, nese označení C-X17 a Britové slibují, že bude postavena na nové modulární hliníkové platformě.

Tedy abych byl úplně přesný - Jaguar nám dle svých slov prostřednictvím studie C-X17 ukazuje, jaká různá auta lze na této nové platformě postavit. Že se jedná o SUV model, jenž se dává do souvislosti s Jaguarem čím dál častěji, je rozhodně jen pouhá náhoda. To alespoň říkají asi dvě věty, kterými britská automobilka komentuje první snímek tohoto vozu. Všichni ovšem dobře víme, že je to jen hra.

Příchod SUV modelu je nevyhnutelný, s čímž se skalní příznivci automobilky musí smířit, takže teď už zbývá jen držet palce, aby šlo o po všech stránkách povedený vůz, který nebude dělat značce ostudu. Zatím to však vypadá docela nadějně.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Dinar
3. 9. 2013 06:52
Re: Skalní příznivci značky
Menší než velká suv, např. ta X5 a spíše crossover než SUV, z bmw by k tomu mělo mít nejblíž X4. ;-)
Avatar - salamoon
3. 9. 2013 01:30
Tak je to (konečně?) tady.
preco ten otaznik? kazdy model ktory bude uspesny a zabezpeci napredovanie znacky(inak povedane zabrani krachu) je iba plus.staci sa pozriet na porsche a vyznam cayenne.... :yes:
Avatar - Ham.
2. 9. 2013 23:41
Re: Skalní příznivci značky
Má to být soupeř Q5, X3 a být postavený na stejné platformě jako nový Jaguar střední třídy.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 9. 2013 23:21
Re: Skalní příznivci značky
Informace nemám, ale tipoval bych to někam mezi Evoque a RR. Zhruba tedy něco proti BMW X5.
Avatar - Ghostyx
2. 9. 2013 22:06
Re: Skalní příznivci značky
Že by anglická reinkarnace skvělé Mazdy CX-7? Dle spodní linky oken se Angláni viditelně někde inspirovali... ;-)