Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type bude debutovat v Paříži

David Bureš
Diskuze (7)
Vzhled dvoumístného britského sporťáku bude vycházet z loňského konceptu C-X16.

Jaguar potvrdil, že světová výstavní premiéra modelu F-Type proběhne na podzimním autosalonu v Paříži, a to 27. září. Dosud se hovořilo o tom, že podoba tohoto vozu bude v celé své kráse odhalena ještě během letošního roku.

F-Type bude představen ve verzi kabriolet. Tato věta z oficiální tiskové zprávy naznačuje, že se počítá i s variantou kupé. F-Type svými křivkami naváže na koncept C-X16, který měl uzavřenou karoserii.

Dvoumístný sporťák dle prohlášení šéfa značky Adriana Hallmarka poskytne úžasné sportovní jízdní vlastnosti, zároveň má demonstrovat špičkové strojírenské technologie Jaguaru a nabízet prvotřídní design.

Pod kapotou auta se objeví jeden ze dvou benzinových agregátů přeplňovaných kompresorem. Nový třílitrový vidlicový šestiválec bude k dispozici ve dvou výkonových variantách s 250 kW a 280 kW. Vrcholem nabídky bude pětilitrový vidlicový osmiválec. Jaguar k němu pouze tvrdí, že se bude jednat o novou variantu stávající jednotky. Ta dnes v různých verzích dosahuje výkonu 375 až 404 kW.

Motory budou kombinovány s osmistupňovou převodovkou, poháněna budou zadní kola. Ve výbavě nebude chybět start-stop systém.

Automobil se se zamaskovanou karoserií představil na dubnovém autosalonu v New Yorku, k vidění byl i na červnovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu. V minulých týdnech však vývoj vozu dále pokračoval, prototypy dle Jaguaru jezdily v těch „nejnáročnějších prostředích“ po celém světě.

David Bureš
Diskuze (7)
12. 8. 2012 15:27
Re: Varovanie nekupovat!
To vemeno nahore to pise ke kazdemu clanku o jaguaru. :no:
Avatar - Pekelná Micinka
12. 8. 2012 10:37
Re: Varovanie nekupovat!
Ty si kus kretééna.
Avatar - Magnetofon
12. 8. 2012 00:46
Varovanie nekupovat!
Varovanie, nekupovat!
Jaguar a Land Rover vlastni Indicka automobilka TATA, ktora je nepriatelska voci Europe!
Avatar - Mireon
11. 8. 2012 23:33
Podoba
Snad bude kupé vypadat jako concept. To auto je naživo tak nádherný. Strašná pecka.
Avatar - Pekelná Micinka
11. 8. 2012 16:02
-F----
F-Type jo, ale stejně, pro radost... [odkaz]