Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type: S pohonem všech kol možná už v Los Angeles

Jan Mička
Diskuze (38)
Jaguar prý připravuje model F-Type s pohonem všech kol. Chtěl by se tak dotáhnout na Porsche 911, která tímto systémem disponuje.

Jaguar F-Type jsme vám minulý týden představili v redakčním testu a nelze jinak, než na auto vzpomínat v dobrém. Konkrétně jsme se bavili o verzi S Coupé, která disponuje vidlicovým šestiválcem o výkonu 380 koní, osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem zadních kol.

Přestože auto velmi obstojně zvládá čistou stopu, k driftu se dlouho přemlouvat nenechá. Několikanásobně to pak platí na mokrém či kluzkém povrchu, kde zkrátka musíte být neustále ve střehu. Je to samozřejmě zábava, protože se auto velmi dobře ovládá, někdo si jej však chce koupit čistě pro prestiž a nestojí o zadní pneumatiky v jednom ohni.

Právě pro tyto zákazníky by měl mít Jaguar řešení – pohon všech kol i pro atraktivní roadster a kupé. Server carmagazine.co.uk předpokládá, že by se měl vůz představit již na letošní autoshow v Los Angeles (probíhá od 21. do 30. listopadu) a jeho prodej bude zahájen krátce po ženevském autosalonu. Podařilo se nám získat vyjádření přímo z britské centrály automobilky, která si je šíření zpráv vědoma, ale budoucí plány prozatím nekomentuje.

Rozšíření nabídky a atraktivita pro větší skupinu zákazníků je jedna věc, druhou je však konkurenceschopnost. Jaguar F-Type se totiž může směle měřit třeba s Porsche 911, které již systémem pohonu všech kol disponuje. Zmíněný zdroj mimo jiné uvedl, že kvůli „čtyřkolce“ dojde také ke změně tvarů kapoty, aby se do útrob vozu lépe poskládal další diferenciál a hnací hřídel. O možnosti zástavby manuální převodovky, jejíž absenci několik čtenářů pod redakčním testem vozu kritizovalo, se také oficiálně nehovoří.

Jan Mička
Diskuze (38)
Avatar - Magister
20. 10. 2014 12:00
Re: 4x4 Mánia
Tak já bych při výběru bezesporu taky bral R. Všichni opěvují V6S, myšleno novináři, nicméně v R max seděli v Ženevě. Na limitu s touto bestií bych si na cestě nedovolil jet... to tak na dráze a ještě si tím nejsem jistý. :-) Za mě je 4x4 plus, uvidíme jak "zadokolkově" ho odladí.
20. 10. 2014 09:47
Re: 4x4 Mánia
No a vychovali tě taky prachbídně :-)
20. 10. 2014 09:09
Re: 4x4 Mánia
jsi ropný úchyl a na moje už NEKLIKEJ, ses vydedenec vypatlanec ztracenej případ na blaklistu >:-[] zralej rovnou k lopatě >:D
20. 10. 2014 08:48
Re: 4x4 Mánia
Se zaslepenci ať už z jedný nebo druhý strany se nemá smysl bavit. Chybí ti rozhled i objektivita. Evidentně dělíš i lidi podle národnosti. Nemám pro tebe slov chlapče. ;-)
20. 10. 2014 08:37
Re: 4x4 Mánia
ale jo je hezký nic proti. Ale na dnešní dobu 2014 je to opravdu málo [odkaz] [odkaz] Máme totiž problém, ne počkej, rovnouprůser, i to je slabý slovo, máme megasrčkyzkerejch se jen tak nevyhravem [odkaz] a místo řešení se zabýváme s kravinama. To je jako kdybysme si řezali vlastní větev pod * protože ti někdo dal zadára pilku a ještě se u toho na plný kolo smějem ;-) jaguár je zloduch, od anglána nic dobrýho pro sebe nečekej, navíc, angláni už ho nevlastní, je indický >:D >:D