Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XJR Portfolio: velká kočka s ostrými drápy

Libor Zezulka
Diskuze (94)
Jaguar přivezl na britskou motorshow speciální edici vlajkové lodi XJR Portfolio, která následuje Super V8 Portfolio a Concept Eight.

Jaguar se před vlastním publikem na britské motorshow blýsknul speciální edicí vlajkové lodi XJR Portfolio, která následuje starší model Super V8 Portfolio a Concept Eight. Tím se britský výrobce luxusních kočárů chlubil na autosalonu v New Yorku v roce 2004. XJR Portfolio stojí na standardní podvozkové platformě, narozdíl od Conceptu Eight se tedy nejedná o prodlouženou verzi.

Kabátek XJR Portfolio se velmi podobná tomu Super V8 Portfolio, a to ze zcela zištných důvodů. Jaguar posbíral na vnější design V8 Portfolio mnoho pozitivních reakcí, a tak chce tento úspěch maximálně zužitkovat. XJR Portfolio stojí na pěti paprskových 20palcových litých kolech, karoserií zdobí nespočet chromovaných doplňků a vzadu se razantně hlásí o slovo dvojice masivních koncovek výfuku.

Interiér nezůstal za exteriérem pozadu a nabízí nadstandard nadstandardu tvořený světlou kůží, novým hliníkovým dekorem a celou armádou moderních elektronických systémů od telefonu s technologií bluetooth, přes prémiový hudební systém až po navigaci s dotykovou obrazovkou. Pohonná jednotka? Přeplňovaný osmiválec 4.2 litru o výkonu 294 kW spojený s šestistupňovým automatem ZF.

Čeští zájemci o XJR Portfolio to budou mít těžké. Prodej jednak odstartuje v září tohoto roku pouze v Británii za částku 62 000 liber, a také se do oběhu dostane pouho pouhých sto kusů. Pokud se spokojíte i s obyčejným XJR, počkejte s objednávkou do pondělí. To zveřejníme test tohoto luxusního žihadla.

Libor Zezulka
Diskuze (94)