Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by mohl vypadat tahač Audi? Odpověď na Teslu Semi je ještě ostřejší

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Po futuristických vizích osobních aut pozvolna přichází čas středně velkých tahačů. Tesla Semi roztrhla pytel s mnoha designovými návrhy, včetně konceptu Audi HMV.

Zatímco v posledních letech se při tvorbě futuristických vizí soustředili designéři i nezávislí grafici zejména na osobní vozy, v poslední době už přichází řada i na ostatní dopravní prostředky. Nejinak je tomu v případě středně velkých tahačů, jejichž boom nedávno podpořilo představení nové Tesly Semi.

Americká společnost uvedla elektrický tahač budoucnosti, jenž má urazit 483, respektive 805 kilometrů na jedno nabití. Vzdálenost se liší v závislosti na vybraném provedení. Stroj pohání čtyři elektromotory a zaujme zejména zrychlení z klidu na 96 km/h za pět sekund, případně dvacet sekund při plném zatížení.

Elon Musk však není jediný, kdo v nedávné době představil futuristický tahač. Vzpomeňme kupříkladu projekty Nikola One a Two, které se v provozu mají objevit už příští rok. Neméně zajímavým tahačem je Thor ET-One a celá řada dalších. Všechny tahače budoucnosti si ostatně můžete připomenout v našem nedávném speciálu.

Do party se nyní připojil Audi HMV Concept, tedy vize tahače z Ingolstadtu. Ovšem pozor, nejde o oficiální tvorbu designérů čtyř kruhů, za projektem stojí nezávislý autor jménem Jeremy Dodd, jenž si jméno a symbol automobilky pouze propůjčil.

Tvůrce neinformuje o technických podrobnostech, ale podle všeho by mělo jít o plně autonomní a elektrický vůz. Jsou obdobná monstra krokem vedle, nebo se jich na silnicích v budoucnu dočkáme?

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
22. 4. 2018 20:08
???????????????
........na co pštroosss?????Teda za mě.Audi by nemělo dělat nesmysly a vrátit se k vyrobě aut jak byla osmdesátá a devadesátá léta..Auta na milion kilometrů,jednoduchá,betelná,odolná,nená… a hezká .S bežným servisem a normálním ježděním,vydržela neskutečné......Až to opět to splní,,pak at si děla zhovadilosti dnešní doby pro neřidiče analfabety co je jen zajímají asistenty,displeje a kolik to jede a aby zamachrovali u obchodáku.....
16. 2. 2018 09:06
MadMax?
To nevyzerá oko audi, skôr je to fantázia do ďalšej časi šialeného Maxa
15. 2. 2018 10:10
Re: Ufo
Už od prvního pohledu jsem si říkal, že to přeci nemohl nakreslit nikdo od Audi. A samozřejmě, že to nemá s Audi nic společného.
15. 2. 2018 07:21
Re: Ufo
Že vůbec ztrácíte čas komentováním té příšernosti
14. 2. 2018 22:02
Re: Got Semi?
s tym musim suhlasit, pixely toho moc neodvezu