Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak řídí čeští muži? Jezdí na oranžovou a poslouchají rock

David Bureš
Diskuze (17)
České řidičky si na rozdíl od mužů oblíbili spíše popovou muziku. Na oranžovou pak raději zastaví.

Průzkumů rozdílů mezi řidiči a řidičkami vzniklo v minulosti již několik. Ten nejnovější, zadaný českým zastoupení značky Kia, se zaměřil výhradně na tuzemské řidiče.

Z výzkumu vyplývá, že čeští řidiči a řidičky nepoužívají tolik klakson jako jinde ve světě. Když už však řidič zatroubí, je to častěji muž než žena.

Sprostými slovy se však zklidňují obě pohlaví. Mezi 62 % řidičů, kteří při jízdě neváhají používat silná slova na adresu ostatních účastníků provozu, jsou podle průzkumu obě pohlaví zastoupena rovnoměrně.

Rozdílem je však jízda na oranžovou. Ženy raději zastaví, zatímco pánové křižovatku spíše projedou na poslední chvíli.

Přestože umění zvládnout více věcí najednou se spíše připisuje ženám, v automobilech vykonávají více aktiv spíše muži, 37 % respondentů uvedlo, že v autě telefonují, 58 % pak tvrdí, že za volantem pijí nebo jedí.

Muži nicméně potvrzují stereotypy o technické zdatnosti. Podle průzkumu jsou přístupnější moderním pomocníkům, jako je navigace, tempomat nebo parkovací asistent. Všichni dotazovaní muži dále tvrdí, že umí vyměnit kolo.

Co se týče alkoholu za volantem, konzumují jej spíše pánové. Čtvrtina z nich totiž přiznala, že někdy usedla za volant pod jeho vlivem, přičemž každý desátý jel s alkoholem v krvi opakovaně. U opačného pohlaví jela pod vlivem alkoholu opakovaně každá dvacátá řidička.

Průzkum zabrousil i k pikantnímu tématu sexu v autě. Ten přiznalo 46 % mužů, přičemž nejčastěji si jej podle očekávání vyzkoušeli mladší řidiči (ve věku 18 až 35 let). Z řidiček se k této aktivitě přiznalo 39 % žen.

Průzkum provedla agentura Médea Research na reprezentativním vzorku 522 aktivních řidičů. České zastoupení značky Kia jím chtělo zjistit potřeby, chování a zvyky českých šoférů, tedy svých potenciálních zákazníků.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - Sloth
7. 9. 2013 14:33
Re: VWOLANT
Píchlý gumy jsou zlo. Jednou jsme se přítelkyní vraceli z kina, bylo lehce po půlnoci a v půlce cesty domů jsme píchli. Zjistil jsem to cca 300m před jednou vesnicí, tak jsem tam dojel, odstavil auto na nějáký cestě k baráku a šel jsem to vyměnit. První dva šrouby šly v pohodě, ale ten třetí tam držel jako za mlada a tak jsem na klíč skočil aby se šroub povolil. Místo toho jsem ten klíč zku*vil a šroub držel dál (ale trochu se hnul). Nezbývalo nic než si od někoho půjčit novej. Přešel jsem půl vesnice než jsem našel dům kde se ještě svítilo a tak jsem tam u branky zazvonil. Nejdřív vylítl z baráku fakt velkej pes a snažil se dostat přes plot (měl jsem celkem bobky, ale čekal jsem co bude dál). Pak vyšla z domu ženská, koukala na mě jak na zloděje >:D . Moc jsem nevěřil tomu, že bude vědět co po ní chci, ale ukázalo se že se vyzná a tak mi během pá minut donesla správnej klíč. Došel jsem k autu, povolil jsem zbytek šroubů a šel pro hever. Bohužel ani pořádně nezabral a podělal se taky. Když jsem se chystal, že půjdu zpátky k tý ženský tak najednou přišel chlap s vlčákem a baterkou a prej co děláme na jeho cestě. Když jsem mu vysvětlil jak se věci mají tak zašel domů, půjčil mi svůj hever a konečně jsem to kolo vyměnil >:D . Ještě že se pořád najdou lidi co pomůžou i skoro o půl 1 ráno, jinak by jsme tam byli asi až doteď >:D .
Avatar - T613
7. 9. 2013 10:01
Semafory
Oranžová jak oranžová, ale dost řidičů při rozjezdu čeká až po té zelené naskočí ještě zelenější >:-[]
7. 9. 2013 09:51
To není pravda.
Třeba já poslouchám Duo Yamaha. :yes:
7. 9. 2013 09:47
Telefonování za volantem nevadí.
jsou na to studie, provedené v USA.
Ale pěkná buchta jdoucí po chodníku, to je pohroma, a pokud vedle mně sedí manželka, tak i rozvod na krku:-)
6. 9. 2013 20:50
Re: VWOLANT
:-)