Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak se vyhnout srážce s nákladním autem (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Řidič v následujícím videu je jedním z mnoha, kteří se na vlastní kůží přesvědčili, že zelená na semaforu nemusí být zárukou volné křižovatky.

V krátkém videu se zasněženou ulicí a namrzlou silnicí se řidič vozu, ve kterém je spuštěná kamera, vyhne nepříjemné srážce s protijedoucím nákladním vozem.

Řidič zachoval klidnou hlavu a srážce zabránil přejetím přes zasněžené koleje, silnici a zastavil na chodníku jen pár centimetrů od zdi. Během tohoto plynule a klidně zvládnutého manévru měl ovšem velkou dávku štěstí, že právě neprojížděla žádná tramvaj a chodci stačili uhnout, resp. nebylo jich v tu chvíli na chodníku víc.

Je zajímavé, že i když je slyšet hluk odvalujících se kol a ztišené rádio, tak z úst řidiče během celého videa neunikne ani jediná hláska. Můžeme tedy předpokládat, že se jednalo o skutečného kliďase nebo se tak lekl, až ztratil řeč. V takovém případě se určitě hodilo, že zastavil přímo před lékárnou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
28. 1. 2012 00:45
oba maji vinu
Prvni, ze mu tam vjel a druhy, ze si nedal pozor a nebyl pripravenej na vznikajici situaci. Nevim, jestli byl klidas- dle zvuku okamzite zatah rucku a sel ven :)))
Ja se takhle podobne vyhybal chodci- mel hlavu uprenou do zeme, z chodniku udelal vojensky vpravo v bok a razne mi vykrocil pod kola. Nebyt ABS a volno v protismeru, tak byl tuhej.
22. 1. 2012 13:17
Normální
člověk zatočí do směru, který vede k co nejrychlejšímu "opuštění kolizní trajektorie". Normálně řečeno, uhnu doleva....
Avatar - Schapp
20. 1. 2012 10:55
Zvlastni...
Proc nezpomalil, kdyz videl, ze se v protismeru pohybuje rada aut na odboceni - to je docela jasny signal toho, ze naplno a plynule projet nemusi tak jako tak bez ohledu na zelenou...
Avatar - 3_diamanty
19. 1. 2012 21:33
ten v tom nakladaku bol slepy?
clovek pride k nestastiu doslova na rovnej ceste pri dodrzovani 50tky, ked stretnete debi.la ani pan boh vas nezachrani, reflex super ale mal stastie ze sa mal kam vyhnut.
Avatar - m.z.
19. 1. 2012 20:40
reakce
Super :yes: