Jak si koupit auto bez vlastních úspor?

Prezentace klienta
Koupit si vlastní auto je snem mnoha lidí. Pro každého ale není jednoduché tohoto snu dosáhnout, především kvůli nedostatku financí. Je zde ale mnoho alternativních možností, jak získat peníze na koupi auta, kromě vlastních našetřených peněz.

V tomto článku se dočtete o možnostech financování a jejich výhodách a nevýhodách.

Jaké jsou opravdové náklady na zakoupení ojetého vozu?

Když nemáte dostatek hotovosti, většinou si koupíte auto ojeté. Musíte mít ale na paměti, že nákup ojetého auta zahrnuje více nákladů, než je jeho prodejní cena.

Peníze musíte do auta investovat ještě před jeho zakoupením, pokud ho chcete nechat zkontrolovat mechanikem. Když auto koupíte, musíte za něj také zaplatit daň a nechat udělat alespoň malé opravy. Povinně také k autu musíte mít pojištění. Nepochybně je na trhu ojetých aut přebytek, což vám dává silnou pozici pro vyjednávání, a možnost snížení původní ceny je téměř zaručena.

V prakticky každém případě je nákup auta spojován se značnými výdaji, a proto byste si jeho financování měli řádně promyslet.

Bankovní půjčka

Mnoho lidí si bere na auto půjčku v bance. Touto cestou můžete získat i vysokou částku, díky které si můžete dovolit i luxusnější vozy. Nabídka autopůjček je široká a úroková sazba je relativně nízká.

Toto řešení má ale i své nevýhody. Zaprvé může být získání bankovní půjčky náročné a zahrnuje nespočet formalit a papírování. Navíc může banka auto požadovat jako záruku za vaší půjčku.

Půjčka na auto může být použita pouze na zakoupení vozu, ale nepokryje už další náklady, které jsou s nákupem spojeny. Může se například jednat o přeregistrování vozidla, a také pojištění musíte zaplatit z jiných zdrojů než z půjčky.

Autopůjčka může být výhodná, pokud si pořizujete novější, dražší vůz. Pokud si kupujete ojetý vůz s menší hodnotou, můžete více ocenit rychlou půjčku online.

Nebankovní půjčka

Vhodnou krátkodobou půjčku online můžete najít na Matchbanker.cz. Online si sice nemůžete půjčit vysokou částku, zato ale není vůbec omezeno, na co ji použijete. Může to být přímo na koupi auta nebo na zaplacení dalších nákladů.

Největší výhoda online půjček je jejich rychlost a jednoduchost. Vše je možné vyřídit přes internet a peníze vám přijdou na účet do několika minut. Z těchto důvodů může být rychlá půjčka užitečná, ať už si kupujete auto a nebo se vám na autě něco porouchalo a nutně potřebujete opravu.

Jaké jsou možnost, když chci nový vůz?

Největším hitem moderní doby je operativní leasing. Na počátku nemusíte platit žádnou akontaci, platíte jen určitou částku měsíčně. Jezdíte v podstatě novým nebo skoro novým autem a staráte se jen o pohonné hmoty. Auto ale není vaše, jen si ho „pronajímáte“. Musíte tedy dávat pozor na jeho stav. Ve smlouvě také může být omezení, kolik kilometrů ročně můžete najet. Pokud se ale něco porouchá, leasingová společnost se postará o servis a poskytne vám náhradní vůz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly