Jak vybrat kvalitní povinné ručení na Škodu Octavia?

Prezentace klienta
V současné době nabízí pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem motorového vozidla téměř každá pojišťovna na trhu. Existuje tak množství nabídek, jež se odlišují jak cenou, tak i kvalitou.

Jak ale vybrat vhodnou pojistku a co by mělo povinné ručení obsahovat v případě vozidla Škoda Octavia? Připravili jsme pro Vás několik užitečných tipů, na co si dát pozor při výběru pojistky.

Limity povinného ručení jsou základem

Povinné ručení může být sjednáno s různými limity pojistného plnění, přičemž minimální limit daný zákonem činí 35.000.000 Kč pro škody na majetku a 35.000.000 Kč pro újmu na zdraví. V této souvislosti je důležité limit stanovit především s ohledem na způsob využití vozidla a lokalitu, kde je převážně provozováno. Pokud je vaše Škoda Octavia využívána například jako taxi služba, nebo pro rozvoz věcí, je zde vyšší pravděpodobnost, že by mohlo dojít k nehodě neboli pojistné události. Tato skutečnost se promítne do ceny samotného pojištění, avšak je nutné rovněž vybírat vyšší limity pojistného plnění, které by vzniklou škodu pokrývaly. Obdobně tato logika platí u lokality provozovaného vozidla. U malých měst či obcí bude povinné ručení levnější z důvodu menší pravděpodobnosti pojistné události. U hojně frekventovaných velkoměst, jako je například Praha, se vyplatí sjednávat vyšší limity plnění, neboť zde také hrozí způsobení vyšších škod.

Zahrnutá pojistná nebezpečí

Účelem povinného ručení je uhrazení vzniklé škody, která byla způsobena pojištěným vozidlem. Kromě tohoto hlavního využití, však může balíček povinného ručení zahrnovat i jiná pojistná nebezpečí a služby v podobě připojištění. Škoda Octavia se, jak je známo, dlouhodobě řadí k těm nejvíce kradeným vozidlům na našem území. Proto se zajisté vyplatí do své pojistky zahrnout i pojistné nebezpečí krádeže vozidla. Zde se nabízí dvě možné varianty – buď sjednat balíček havarijního pojištění, kde by byla krádež zahrnuta, anebo si nebezpečí krádeže vozidla samostatně připojistit k vašemu povinnému ručení. Kvalitní balíček povinného ručení by měl rovněž zahrnovat co nejširší asistenční služby, které zajistí odtah vozidla (a to i v zahraničí), poskytnou telefonickou pomoc v nouzi a zprostředkují co nejdřívější opravu vozu.

Škodní průběh pojištění

Cena pojištění je odvozena rovněž od škodního průběhu pojistníka, přičemž zde se jedná především o počet získaných bonusů, které představují slevu na pojištění. Při výběru povinného ručení zjistěte, jakou tabulku bonus/malus má vaše stávající pojišťovna a porovnejte ji s tabulkou jiné vybrané pojišťovny. Může se stát, že vámi vybraná varianta bude nabízet vyšší přirážky za způsobení pojistné události, nebo bude naopak poskytovat nižší slevy za bezeškodní období.

Rada na závěr

Výběr dobrého povinného ručení záleží především na pečlivém porovnání dostupných nabídek. Pro přehledné srovnání povinného ručení využijte specializovaný srovnávač povinného ručení, který zobrazí veškeré cenové nabídky pojištění na trhu, a to spolu s podmínkami a možností okamžitého sjednání vybrané varianty.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly