Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jako ve špatné komedii: Řidička Porsche 911 Turbo si spletla plyn s brzdou (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
Když chcete natankovat na benzince, nepleťte si pedály. Může se vám stát, že se dovnitř podíváte ještě dříve, než jste původně plánovali.

A není to pouze rada pro ženy. Byť americká Národní asociace pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) nedávno zjistila, že ženy si pletou pedály brzdy a plynu častěji než muži, a to v poměru 2:1. Něžnější pohlaví přitom způsobuje jen 40 % všech nehod ve Spojených státech. Je tomu jinde jinak nebo se tyto scény odehrávají pouze v béčkových akčních filmech?

Zřejmě ne, alespoň ne v Turecku. Řidičce v istanbulské čtvrti Beskitas se přihodilo úplně to samé. Místo aby zastavila na čerpací stanici, kde chtěla natankovat, šlápla na plyn a co asi tak mohlo následovat? Nejdříve zavadila o stojící auto a následně se svým bílým Porsche 911 Turbo 997 prolétla až do obchodu. Vůz registrační značky 34 GTA 11 je tak v tuto chvíli alespoň na internetu velmi slavný.

Mladé „pilotce“ ani jej kamarádce-spolujezdkyni se naštěstí nic nestalo. Při incidentu přišel k újmě na zdraví jen jeden pracovník obsluhy, který stál zrovna za pokladnou. Odnesl si ale pouze lehká zranění. Při vyšetřování nehody na místě se obě dámy zahalily do červeného, aby se skryly před všudypřítomnými kamerami. Galantní muži v uniformách jim pak zavolali taxi.

Plést si pedály se nevyplácí ani u mnohem levnějších aut, než je zrovna Porsche 911. Většinou dojde k poškození alespoň plechů, ne-li kostí Vašich či dokonce někoho úplně nevinného. Ale ten, kdo tvrdí, že svou pravou nohu přesouvá vždy správně, asi za volantem v životě neseděl.

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
7. 6. 2012 19:56
Re: Stare, ale porad aktualni
Hahaha.
7. 6. 2012 14:13
Re: toto nikdy nepochopim
V USA jezdi hodne starych zenskych, alespon tady na Floride. Maji 80 let a vice, delaji soferky svym manzilkum ... ti uz vetsinou odmitaji soferovat, takze manzelky se ujimaji volantu.
V americe je to proste nutnost pouzivat auto v kazdem veku, protoze se jinak clovek nikam nedostane ... do restaurace na veceri, k holici, nakoupit, atd. ... vsechno je dost daleko, na Floride zadne vlaky nejezdi, autobus take ne, tak jak jinak, nez autem??? Stari lide si sem tam spletou pedal brzdy s pedalem plynu (vlevo neni zadny pedal spojky, je tam velike misto) a kdyz se babicka nedej boze zapovida se spolujezdcem, tak hamstne namisto na brzdu na plyn! Obzvlast v tech obrovskych starych americkych korabech se to stava, kde jsou ty male pedaly jakoby uplne ztracene v tom velikanskem prostoru ... takze se nediv, ze sem tam mala zenska nozicka zmackne nezadany pedal! ... smich! Vy to v cesku tezko muzete posuzovat, protoze u vas nejezdi babicky starsi 80 let ... kdyby jezdily, tak verte tomu, ze by bylo urcite i u vas tolik stejnych pripadu. A nerikejte, ze ne. Me staci kdyz si jen vzpomenu na exkluzivni nehodu pani Zuzany Paroubkove ... a to ji bylo teprve 52 let v te dobe! ... co tato zenska udela kdyz ji bude 80let??? >:D
7. 6. 2012 13:31
Re: no
takova slepice by mela ridit Matize... prave prokazala , ze 500 koni je nad jeji sily, tech 50 by mozna ukocirovala, kdyby trosku pocvicila. 8-s
7. 6. 2012 13:19
Re: toto nikdy nepochopim
mi se to stalo naopak, kdyz jsem levou misto spojky hamtl na brzdu. Jak me to koplo dopredu, tak jsem se instinktivne o to vic zaprel do pedalu a misto prerazeni jsem stal na na fleku s kouricimi pneumatikami. Dodnes nad tim kroutim hlavou, asi byly ten den skvrny na slunci... :-!
jinak je videt, ze ty zenske pak brzdily, jinak by to asi projely i s pokladnou a protejsi stenou 8-s
7. 6. 2012 08:49
Re: dokoncenie
...popravde pred takym autom treba mat respekt. Ale toto (podobnej) hlupani nedojde.