Jaký počítač se hodí pro VAG diagnostiku automobilů?

Prezentace klienta
Diagnostika automobilů kdysi bývala jen záležitostí specializovaných servisů, dnes ji může provádět každý, kdo má odpovídající vybavení – patřičný software, diagnostický komunikační kabel, správný operační systém a notebook či počítač.

Jak takový počítač vybrat a co všechno by měl splňovat?

Když vybíráte nový počítač či notebook, vždycky to děláte s ohledem na účel jeho využití. Na kancelářskou práci budete potřebovat jiný stroj než na hraní nebo navrhování v CAD aplikacích. A jak to je s počítačem pro diagnostiku automobilů?

Nechtějte počítač, ale notebook

Stolní počítač je pro diagnostiku automobilů dost nevhodný. Notebook si totiž můžete snadno přenášet do dílny i do interiéru vozidla. Nejlepší jsou z tohoto hlediska menší notebooky s úhlopříčkou od 12 do 14 palců. Dbát byste měli také na jejich odolnost. Hledejte modely s pevným šasi.

Co se týče hardwarových parametrů, nic závratně úžasného není potřeba. Doporučujeme však vybírat notebooky s SSD. Tento typ disku je na rozdíl od standardního odolný vůči otřesům. Navíc umožňuje vysokou rychlost čtení dat a rychlé startování systému. Notebook by měl mít USB port, pro starší adaptéry COM port, ale to je už snad zbytečné dodávat.

Softwarový požadavek je asi jen jediný. Pro spuštění diagnostického programu je zapotřebí operační systém Windows 7 Professional ve verzi 32bit.

Nekupujte zbytečně nový, vyberte si repasovaný

Nový odolný notebook s SSD není úplně nejlevnější záležitostí. A právě to je důvod, proč se vyplatí pořizovat repasované počítače. Tento pojem vám nic neříká? Jako repasované počítače se označují takové, které již byly používány, ale stále jsou ve skvělém stavu. Jde zejména o stroje využívané ve velkých firmách, kde vybavení pravidelně mění, aniž by bylo zastaralé a nevyhovující. Vy takový notebook seženete cca za 4-8 tisíc Kč vč. DPH a poslouží vám úplně stejně jako nový model. Podívejte se na levná PC a notebooky na webu LevnaPC.cz a zaměřte se zejména na legendární řadu Lenovo ThinkPad či HP EliteBook.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly