Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je tenhle Fiat 911 nejhorší přestavbou všech dob? Galerie napoví, že konkurence je vysoká

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Co vznikne, když se někdo rozhodne uzpůsobit Fiat 500 vzhledu legendárního Porsche 911? Rozhodně nic oku lahodícího. Další fotky ale ukazují, že podobných hrůz jezdí po silnicích mnohem více.

Přestavba Fiatu 500 na populární Porsche 911 pochází podle dostupných zdrojů z Řecka. Co majitele k takovému kousku vedlo, to nám zůstává záhadou. Může za to snad fakt, že německý výrobce model obdobných rozměrů nenabízí?

Prémiové značky se aktuálně soustředí zejména na segment SUV a není divu. Vzpomeňme pokus značky Aston Martin, která před lety přivezla na trh maličký model Cygnet. Auto postavené na základech Toyoty iQ se pro svůj vzhled stalo terčem posměchu a s mizernými prodejními výsledky byla výroba po třech letech ukončena.

Přepracovaný Fiat 500 i Porsche 911 mají motor umístěný vzadu, ale tím podobnost těchto dvou aut končí. Internet fotografie vozu přijal kontroverzně a posměšně. Zatímco někteří se nad roztomilým „poršátkem“ pousmějí, jiní projekt považují za zneuctění legendy.

Fotografie uveřejnila facebooková stránka How Not to Design a Car a její název je všeříkající. Jenže při podrobnějším prozkoumání jsme v galerii našli mnoho dalších aut, která jsou pro Fiat 911 značnou konkurencí. Aspoň pokud jde o titul nejbizarnější přestavby všech dob.

Někteří majitelé volí jen decentní úpravy, které začínají a končí pozměněným názvem na zádi auta. Vidět tak můžeme třeba Passerati, VolkSWAGen, Countrywoman či Pimpalu. Prostým hraním s písmenky to ale nekončí. Vidět můžeme i prapodivnou úzkou svařeninu Fiatu 600, formulový monopost Fabie či podomácku vyrobený dřevěný obytňák. Když jsme si mysleli, že už jsme viděli všechno, našli jsme i Fiat Multipla v off-roadové úpravě. Avšak v tomto případě jde naštěstí jen o práci šikovného grafika

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
9. 8. 2017 12:23
Re: Galéria
Beru to jako recesi a docela povedenou.
9. 8. 2017 08:27
Galéria
Galéria je plná smetia. Autori si veľkú prácu nedali, nasypali tam všetko, od profi kúskov po výtvory ožralého Fera...
Nakoniec Fiatporsche z titulky nevyzerá tak zle. Ako napodobenina je to dokonca vcelku decentné a má milý kukuč.
Avatar - Zappa
8. 8. 2017 15:38
snaha by bola...
.... ale určite nie!