Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep chystá Wrangler Pickup

David Bureš
Diskuze (10)
Jeep Wrangler Pickup byl ve formě konceptu představen již v roce 2005.

Jeep si pohrává s myšlenkou Wrangleru ve verzi pickup. Australskému serveru CarAdvice to sdělil prezident Jeepu Mike Manley, který řekl, že o výrobě Wrangleru Pickup bude rozhodnuto již v blízké době.

Pickup bude pravděpodobně odvozen od nové generace Wrangleru, která se objeví v roce 2015, nebo 2016. Už nyní tak automobilka rozhoduje, zda pickupu dá zelenou.

Zatím není jasné, zda tento pickup bude dvoudveřový, nebo čtyřdveřový. Pokud by měl dva páry dveří, nebyl by dle Manleyho tak schopný v terénu. Čtyři dveře by totiž znamenaly delší karoserii a tedy problém s přechodovým úhlem.

Naopak dvoudveřový Wrangler Pickup by se měl chlubit perfektními jízdními vlastnostmi v terénu. Zde podle šéfa Jeepu žádné problémy nejsou.

Jeep ale rovněž zvažuje, že by se pickup (neboli ute, jak říkají Australané) stal samostatným modelem v nabídce značky. V takovém případě by neničil pověst Wrangleru, pokud by nebyl tolik schopný při jízdě v terénu.

Chrysler Group nyní s Fiatem pracuje na platformě nové generace, která má být velice univerzální. Díky ní nebude nákladné začít vyrábět právě třeba pickup, který by zřejmě nebyl stěžejním modelem značky.

Myšlenka Wrangleru Pickup není tak nová, již v roce 2005 debutoval koncept Gladiator, který byl Wranglerem s ložnou plochou. Portfolio společnosti Mopar, nabízející různé díly pro auta z koncernu Chrysler Group, pak zahrnuje kit JK8, který z Wrangleru vytvoří právě pickup.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - PeterLuk
13. 8. 2012 21:50
Re: Aby nám Ten nahoře Wrangler
:yes: :yes:

Ešte aby bola menšia lacnejšia verzia Wrangleru, Willys a bolo by to super... :yes:
13. 8. 2012 21:24
Aby nám Ten nahoře Wrangler
zachovati ráčil... a to navzdory všem evropským ekodementálům...... Tenhle krok, okolo kterého Jeep chodí po špičkách už nějaký čas bude super - jestli ho udělají.... možná jen planě planu..... ale Wrangler pickup bude stylovka a navíc zrubikonizován parádní vozítko....... už aby to bylo a mohl jsem si jeho plakát nalepit na zeď garáže ;-)
Avatar - PeterLuk
13. 8. 2012 21:20
Re: ok
Kedysi, ale to ešte boli časy minulé, vtedy to ešte nebol Wrangler.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Potom je tu ešte prestavba od MOPAR-u, o ktorú je vraj v USA záujem.
Avatar - Barrichello
13. 8. 2012 15:07
Re: No o pickupu se hovoří už dlouho
Bude nový model co nahradí duo Compass a Patriot, ale ten určo nebo v tomhle designu (ala willys)
Avatar - PeterLuk
13. 8. 2012 14:28
Re: No o pickupu se hovoří už dlouho
Desiatky/stovky, nepozeral som ako je to u nás ale asi tak ako u vás. Ale pick-up sa u nás dosť možno ani nebude predávať, kúpili by si ho totiž len nadšenci offroadu, fanúšici JEEPu. Kto potrebuje terénny pick-up, ten totiž siahne po veľkom pick-up-e ako Hilux, L200 či Amarok alebo po Defendri. Jeep by mal podľa mňa ponúkať okrem Wrangleru aj menší a lacnejší model, Willys, ktorý by mohol slúžiť ako plážové autíčko a jednoduchšiu, lacnejšiu úžitkovú verziu na štýl Defendru. Súčasný Wrangler je totiž príliš drahý...