Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Compass: Nová převodovka sníží spotřebu

Diskuze (11)
Kompaktní SUV Jeep Compass vymění bezestupňovou převodovku CVT za klasický šestistupňový automat.

Přední i zadní světla jsou nyní zatmavená, na rozdíl od Grand Cherokee ale Jeep nenadělil Compassu ani diody pro denní svícení, ani xenonové výbojky. Další vzhledové retuše zahrnují chromovanou masku chladiče a upravené páté dveře, které nyní mohou nést parkovací kameru. Změny v interiéru se omezují na nové barevné kombinace materiálů.

Jeep vyměnil i samočinnou převodovku. Místo bezstupňové CVT nastupuje šestistupňový měničový automat Powertech. Automobilka si od tohoto kroku slibuje snížení spotřeby benzinových motorů. Jedinou výjimku představuje pohon 4x4 doplněný o příplatkovou redukční převodovku, v takovém případě z konstrukčních důvodů zůstává CVT od japonského výrobce Jatco. Alternativou je vždy manuál.

Benzinové čtyřválce 2,0/117 kW a 2,4/129 kW se nemění. Vzhledem k premiéře na americké půdě zatím oficiální materiály ohledně turbodieselu mlčí. Compass od roku 2011 využívá 2,2litrový čtyřválec (100 nebo 120 kW) původem od Mercedesu, předtím nabízel dvoulitrové TDI od Volkswagenu. Ostatní modely Jeepu a Chrysleru ovšem již dnes dostávají dieselové motory výhradně italského původu.

Diskuze (11)
Avatar - romgator
15. 1. 2013 10:01
Re: Tak u Compassu
podíval jsem se na ten facelift a je fakt, že i mě moc nesedí. Ale možná je to jen na první pohled, za čas můžu názor změnit. Současná verze je ale lepši.
Avatar - Barrichello
15. 1. 2013 08:13
Re: Diesel
Má to být Mercedes, resp. pokud je to 2,2 je to furt Mercedes, kdyby to byl Fiat bude to 2,0
Avatar - Pekelná Micinka
14. 1. 2013 23:46
Re: Tak u Compassu
Jj, souhlas.
Avatar - LEGOPARK
14. 1. 2013 20:46
Diesel
Ten diesel ste si isty, ze je este stale ten Mercedesacky? Mne predajca na Tuhovskej povedal, ze uz aj Compass ma Fiat. Tak neviem. Ze tie Mercedesy davali len rok.
14. 1. 2013 16:01
Re: jeepu fandim
aj ked rejzi v zasade fandim (jednou jazdim), tak mi neda napisat ze aj najmensi Compass roztrha v terene Sportage na cucky. Najma ak je Trail rated, pripadne ma doplnkovu redukciu. Na to nema Sportage odpoved