Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep odhaluje první koncepty pro Moab Easter Jeep Safari 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Již tradičně Jeep a Mopar společně připravují smečku konceptů na základech sériových modelů, kterými udělají radost především příznivcům jízdy v terénu.

V pořadí 48. ročník akce Moab Easter Jeep Safari pořádané v Moab v Utahu se letos uskuteční v termínu od 12. do 20. dubna. Majitelé Jeepů a dalších terénních modelů ze současné i minulé produkce koncernu Chrysler si v poušti plné skal opět budou moci vyzkoušet schopnosti svého stroje a zdokonalit své řidičské dovednosti.

Od roku 2002 na této akci Jeep a Mopar společně představili více než 40 koncepčních vozidel pro jízdu v terénu. V letošním roce bude účastníkům představeno celkem šest více či méně upravených vozidel, jejichž základem jsou sériové modely.

Prozatím Jeep poodhalil podobu pouze dvou z šestice nových konceptů. Hlavní pozornost bude s největší pravděpodobností zaměřena na aktuální generaci Cherokee. Jeden z konceptů na jeho základech dostal označení Dakar a podle první skicy se nejspíš bude pyšnit rozšířenými blatníky, zvýšenou světlou výškou a off-roadovými pneumatikami.

Druhým z prozatím představovaných vozů je Wrangler s přívlastkem MOJO. Ten na první pohled zaujme kombinací oranžového laku s černými doplňky. V jeho výbavě nechybí naviják, zúžené nárazníky Shorty a kola beadlock, znemožňující sklouznutí pneumatiky z ráfku.

Kompletní odhalení této dvojice konceptů a jejich dalších čtyř příbuzných se má uskutečnit 12. dubna při zahájení letošní Moab Easter Jeep Safari.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)