Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep snižuje výrobu Cherokee, podivné SUV se stále neprodává

David Bureš
Diskuze (36)
Zákazníci na nové Cherokee stále marně čekají. Problémy s vývojem se patrně nadále nepodařilo vyřešit.

Nová generace Jeepu Cherokee se opět bude vyrábět pouze v jedné směně. Je to netradiční krok, protože pracovníky pro druhou směnu automobilka najala teprve před měsícem. Vybraní zaměstnanci zůstanou doma během následujících dvou týdnů.

Krátkodobé zvýšení výroby a následné snížení ještě před zahájením prodeje auta vysvětluje automobilka tím, že se během navýšení produkce podařilo postavit dostatek vozů, které potřebují prodejci Jeepu pro zahájení prodeje nového Cherokee. Jeep navíc nechce vyvíjet další tlak na své logistické partnery.

Dočasně propuštěno bude asi 500 pracovníků ohijského závodu Toledo, kde se nový Cherokee vyrábí. Dalších 600 zaměstnanců bude přeřazeno na jiné pozice v rámci této továrny. Některé zdroje uvádějí, že vybraní pracovníci budou vyrobená auta testovat.

Tyto zprávy naznačují, že Jeep patrně nadále trápí problémy s vývojem auta. Nejdříve Jeep o měsíc posunul zahájení sériové výroby tohoto SUV, následně byl posunut i start prodeje, a to kvůli úpravám softwaru devítistupňového automatu. Cherokee mělo být u dealerů v polovině srpna, následně automobilka začala obecně tvrdit, že prodej bude zahájen během třetího čtvrtletí letošního roku.

Třetí čtvrtletí s blížícím se září pomalu končí, Jeep nadále trvá na tom, že tento slib splní. Podle nejnovějších zpráv se nové Cherokee k americkým prodejcům dostane do pondělí 30. září, tedy do posledního dne třetího čtvrtletí. Dovezení vozů do showroomů je jedna věc, samotné zahájení prodeje druhá. Přesné datum začátku prodeje nadále oznámeno nebylo.

Jeep si přitom od nového modelu mnohé slibuje, ročně chce vyrábět 250.000 kusů Cherokee. Letos se k této hranici automobilka ani zdaleka nepřiblíží, od 24. června, dne zahájení sériové výroby, do konce srpna bylo vyrobeno asi jen 9.430 exemplářů Cherokee.

David Bureš
Diskuze (36)
Avatar - Barrichello
26. 9. 2013 15:26
Re: blamáž na entou
Jsou...novou generci zrůdičky cheroke uvídějí na trhu už půl roku, údajně prej má být nová generace 200, o avnegeru jdou jednou spekulace že bude, ejdnou že nebude, to samý Caravan, Cuda jednou bude, ejdnou nebude....

Levná noha neví co dělá pracá, chaos a zamtek nad zmatek.
FIAT - Fix It Again Tony >:D
26. 9. 2013 13:01
Re: blamáž na entou
A ty víš, že ty potřebné modely nejsou vyvíjeny?
Avatar - nalimer
26. 9. 2013 10:01
Re: čo takto neznížiť výrobu, ale...
:yes:
26. 9. 2013 09:38
Je akýsi taliansky
Tie prižmúrené svetlá mi pripomínajú Fiat Brava. Ešteže neodkopírovali z tohoto fiatu aj zadné svetlá.
Avatar - vabis
26. 9. 2013 07:47
design?
Dokud to má "vzhled Multiply" resp Azteka, tak nepomůžou ani připadné čáry s technikou nebo cenou. ... Přitom první Cherokee bylo ve své době líbivé auto.