Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep v Paříži

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Jeep v Paříži ukázal, že má nadále zájem o mimoamerické trhy. K vidění byl nový Grand Cherokee, ale i několik dalších novinek v menších modelových řadách.

Jeep Grand Cherokee patří léta k nejžádanějšímu zboží americké terénní legendy, a tak management evropského zastoupení vkládá do příchodu nová generace velké naděje. Značka, která je v Evropě již pod křídly Fiat Group, prozatím nabízí pro Grand Cherokee pouze zážehové verze.

K této novince jsme přímo na místě publikovali také článek Jeep Grand Cherokee: První dojmy

Nejmenší modely – Jeep Compass a Jeep Patriot - se naopak mohou těšit na nový čtyřválcový turbodiesel 2,2 CRD (120 kW).

Nositel tradice značky – Jeep Wrangler – dostal nový motor 2,8 CRD (147 kW), ale i zcela nový interiér. Stejný motor se dostává pod kapotu Jeepu Cherokee.

Turbodiesely jsou v nabídce jen na mimoamerických trzích. Jejich příchod se očekává na konci letošního roku, resp. na začátku roku 2011.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - Barrichello
7. 10. 2010 10:32
Re: Motory Mercedes, majitelem Fiat
Jasně, ty mercedesí motory pochází z dob fůze. Jsou docela spoehlivé a maj dobrou spotřebu, ovšem když už se tam něco po, tak se řádně poihnete, kolega spravoval PT Cruiser 2,2 CRD a z cen mu vstávaly vlasy hrůzou, rozdíl v cenách ND oproti ND které jdou koupit v USA na benzín 2,4 asi tak 75% >:-[] :-)

No a z USA si na CRD jaksi nic neobjednáte, když se tam neprodávaj :-)
Avatar - WinDiesel
6. 10. 2010 21:23
Re: Motory Mercedes, majitelem Fiat
Jaký kočkopes, motor Daimleru tam není náhodou, to je výsledek z dob existence skupiny Daimler-Chrysler. Mercedes nebo Daimler nazývá tento dieselový motor "global engine".
Avatar - Barrichello
6. 10. 2010 09:16
Re: Motory Mercedes, majitelem Fiat
On Chrysler Group používá i italské motory, ovšem nikoliv Fiat, který má ve všších obbjemech v naftě kulový (zejména ne pořádný V6 CRD), ale VM Motori. Kromě toho se ještě používali motory VW 2,0 TDI PD, které právě nahrazuje ten Mercedes a éra motrů vW tak pro Chrysler končí (chválobohu).

Jinak v usa nafta nefrčí, takže je logické že se nakupuje od někoho jiného. Tak to je od poč. 90 let a bude i dál.
Kdo nechce kočkopsa, může si koupit vynikající benzín 3,6 V6 Pentastar, který anvíc umí z továrny spalovat i E85

:-)
Avatar - WinDiesel
6. 10. 2010 09:10
Motory Mercedes, majitelem Fiat
Svět se zbláznil, americké auto se německým motorem (diesel 2,2 je OM651) Mercedes a majitelem toho všeho italský Fiat ........... Radši kupujte teď hned, než italské motory nahradí ty německé.... :-)