Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Jetta Hybrid: Premiéra v Detroitu

David Bureš
Diskuze (3)
Hybridní Jettu na lednovém detroitském stánku Volkswagenu doplní koncept elektromobilu.

Volkswagen představí na autosalonu NAIAS 2012 v Detroitu hybridní provedení sedanu Jetta. Automobil se v Severní Americe začne prodávat v listopadu 2012.

Podle neoficiálních informací bude Jetta Hybrid poháněna přeplňovaným motorem 1,4 TSI. Údajně se ale nemá jednat o aktuální provedení s turbodmychadlem a kompresorem. S velkou pravděpodobností tak pod kapotou hybridního VW bude letos prezentovaná nová verze tohoto benzinového agregátu, která disponuje systémem vypínání dvou válců.

Jednotka 1,4 TSI bude v Jettě Hybrid samozřejmě kombinována s elektromotorem. Volkswagen má s hybridní Jettou smělé plány, automobilem chce totiž přímo konkurovat Toyotě Prius, která je na americkém trhu dlouhodobě prodejně úspěšná.

Po boku sériové Jetty Hybrid má být představen elektrický koncept. Ten podle dostupných informací nebude postaven na základech žádného současného sériového modelu. VW údajně v budoucnu neplánuje jeho sériovou výrobu.

Autosalon North American International Auto Show (NAIAS) 2012 bude v Detroitu pro veřejnost probíhat od 9. do 22. ledna 2012.

S blížícím se zahájením autosalonu NAIAS automobilky postupně odhalují, jaké vozy v Detroitu představí. Hlavním hrdinou stánku BMW bude sériové provedení čtyřdveřového kupé 6 Gran Coupe. Dodge zase předvede sedan Dart, jehož základem je Alfa Romeo Giulietta.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - R32
16. 12. 2011 08:03
Re: TSI+elektromotor?
Tak to už hej, teda ak by som uvažoval nad (zložitým) hybridom určite by boli záruky veľmi dôležité kritérium...
Avatar - Choochoo
15. 12. 2011 22:08
Re: TSI+elektromotor?
No Honda dava na system IMA a baterky 8let ;-)
Avatar - R32
15. 12. 2011 08:26
TSI+elektromotor?
TSI dokonca s odpájaním válcov plus k tomu elektromotor, to celé od VW? Na to by som chcel aspoň 5 ročnú záruku... >:-[]