Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jízda k 60. narozeninám Ferrari: štafeta je v Maranellu

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Štafeta ku příležitosti oslav šedesátých narozenin skončila.

Jak jsme vás již informovali v článku Padesátka vozů Ferrari v Praze, po světě obíhá štafetový kolík, symbolizující oslavy šedesátého výročí založení značky. Tedy – obíhal - protože včera po 148 dnech, kdy si jej předávali majitelé těchto exotických vozů, dorazil po víkendové zastávce v Římě do cílové stanice kterou je Maranello, domov automobilů se vzpínajícím se plnokrevníkem ve znaku.

Na své pouti dorazil v pondělí také do vesnice Lugo di Romagna, což je rodiště Francesca Baraccy. Právě rodina tohoto muže kdysi věnovala Enzovi Ferrarimu slavný znak, který od té doby nosí automobily Ferrari hrdě na kapotě.

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Avatar - mr.modena
22. 6. 2007 10:44
OT: Ferrari Mille Chili
u tohoto článku to bude asi aktuálnější, proto zopakuji svou prosbu, která je už pod článkem s "Ferrari" člunem. .... Ferrari představilo technologický koncept, trochu jsem už o něm napsal, kdyby měl někdo další informace budu za ně rád.
[odkaz]
Avatar - Tifosi
22. 6. 2007 10:12
znak
Ten znak Enzovi nevenoval primo Francesco Baracca, ale jeho rodice. On zemrel jeste v prvni svetove valce, kdy pouzival na svych letadlech tenhle znak...