Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kanye West a Jay-Z: Konec jednoho Maybachu 57 jako motiv videoklipu

David Bureš
Diskuze (34)
Dva američtí rappeři si ve svém novém klipu pohráli s německým symbolem luxusu na čtyřech kolech.

Dvojice amerických rapperů, Kanye West a Jay-Z, použili ve svém novém klipu ke skladbě Otis německou limuzínu Maybach 57. Stačilo pár vhodných nástrojů a z luxusního sedanu se rázem stane kabriolet bez střechy a dveří, ne nepodobný vozu Šíleného Maxe.

Po úpravě vozu, kterému z výfuku šlehají plameny, se s ním oba zpěváci projedou a názorně předvedou, že se do upraveného Maybachu vejdou čtyři vnadné ženy.

Důvod, proč dva rappeři zničí sedan v hodnotě 5,1 milionu korun, ve videu vysvětlen není. Při tvorbě netradiční karosářské varianty se však mohli inspirovat firmou Xenatec, která na jaře roku 2010 odhalila plány na výrobu stokusové série luxusního kupé Cruiserio Coupé, postaveného právě na základech Maybachu.

Automobil značky Maybach se v klipu rappera Jay-Z neobjevuje poprvé, ve videu k písni Lost One se projel s Maybachem Exelero, který si letos pořídil za 8,8 milionu dolarů rapper Birdman.

Supersporty vůbec jsou oblíbeným motivem v hudebních klipech rapperů. Jen Jay-Z, nejbohatší rapper světa, ve svých videích v minulosti použil supersporty Ferrari F430 Spider či Pagani Zonda Roadster S, za jejíž volant se ve videu posadila americká závodní jezdkyně Danica Patrick.

Také rozbíjení aut není v klipech rapových zpěváků výjimkou. Dr. Dre, vlastním jménem Andre Young, při natáčení videa k singlu I need a Doctor schválně zničil Ferrari 360 Modena. V klipu k písni Život je boj slovenského rapového uskupení Kontrafakt, mezi jehož členy patří například Rytmus (vlastním jménem Patrik Vrbovský), zase vzplál slovenský sporťák K1 Attack.

David Bureš
Diskuze (34)
Avatar - euro89
16. 8. 2011 00:49
Re: "umělci" a "sportovci"
Kdybys něco uměl, nemusel bys dneska 17h denně rovnat pneumatiky někde ve skladu a třeba by sis takový peníze taky vydělal. Jinak dneska (včera) jsi měl předpokládám volno, že jsi podle doby příspěvků celý večer seděl u internetu a stěžoval si, jak je ten svět nespravedlivý. >:-[]
Avatar - euro89
16. 8. 2011 00:40
Re: "umělci" a "sportovci"
Tak už nezáviď. Je jedno, jestli jsi zasloužilým členem KSČM nebo jsi se převlíknul do oranžový a každý ráno zametáš v lidovém domě. >:-[] V americe mají naštěstí svobodu a za svoje peníze si můžou koupit co chtějí a pak to klidně roztřískat a ty s tím stejně nic neuděláš. >:D I kdyby měl na kontě jen jednu písničku, tak pokud mu ty prachy vydělá, tak ti do toho nic neni. A to podotýkám, že nejsem posluchačem black music.
Avatar - gld
15. 8. 2011 23:57
Re: "Novinařina"
Lebo preto..ruskí autobusári a hip hopové nuly s autogénom predávajú..a druhá vlna krízy sa musí odvracať, aj keď len na auto.cz

btw dočkaj času, vyhrnie sa na nás frankfurt a budeš mať automobilovú jeseň
15. 8. 2011 23:54
Re: Exelero
Koukal jsem na fotky a všiml jsem si, že existuje i více barevných verzí. Já znám celočerné, ale na Concours d'Elegance bylo k vidění dvoutónové černá-šedá. Ono to dává smysl i z hlediska vývoje. Těch dalších 5 mohly být prototypy, které následně prodali. Nebo naopak se prodalo to jedno, se kterým se testovalo, a prototypy sešrotovali.

Všude se píše, že je jediné. Takže bych se přikláněl k tomu, že prototypy sešrotovali.
15. 8. 2011 23:44
Re: Exelero
Všude jsem našel, že byl vyroben jen jeden exemplář. Ono pokud bych jich bylo vyrobeno více, jen horko těžko by za něj někdo dal přes 8 mil USD.