Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Katschberg: Tajný tip Franze Klammera

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Olympijský vítěz ve sjezdu z Innsbrucku 1976 řadí z korutanských středisek právě Katschberg (1066–2220 m n. m.) na první místo.

Moderní resort vyhledávají hojně rodiny s dětmi, ale na sjezdovkách se mládež pod nohy neplete. Lyžaři se rozptýlí po východních svazích Tschanecku i protilehlém západním svahu Ainecku, které přes silnici spojuje lyžařský most s pohyblivým kobercem. Z Ainecku navíc vedou další sjezdovky po severním úbočí do St. Margarethemu. Kromě široké a vesměs mírné červené „dálnice“ A1 (6 km) je zde řada dalších sjezdovek. Škoda že ze St. Margarethem (již Salcbursko) vede k dalším lanovkám (kabinka, čtyřsedačky) jen dvousedačka, ovšem až na úpatí dojíždět nemusíte.

Infobox
Vzdálenost z Prahy 467 km/5:45
Vzdálenost z Brna 431 km/5:00
Sjezdové tratě 70 km
Modré sjezdovky 10 km
Červené sjezdovky 50 km
Černé sjezdovky 10 km
Běžecké tratě 18 km
Lanovky a vleky 16

Náš tip

Z vrcholu Ainecku spadá k centru střediska široká černá direttissima se střední červenou pasáží a znovu strmým dojezdem. Víc lyžařů však vyhledává serpentiny sjezdovky č. 11, která obtéká Aineck „červeně“ a dokonale vyhovuje leckdy rozdílné úrovni lyžování rodiny.

SKIPASY Dospělý Junior Dítě
1 den 42 35 21
2 dny 86 69 43
3 dny 128 103 64
6 dnů 222 178 111
Ceny v eurech. Od dvou dnů platí skipas na všechny areály (31) v Korutanech a vych. Tyrolsku (877 km).

Auta z Korutan

Z korutanských Alp si kromě lyžařských zážitků můžete přivézt i automobil. V oblasti Gerlitzen Alpen u Villachu již sedmým rokem pořádají soutěž Stella Ronda (Hvězdný kruh), která názvem i pojetím připomíná známější (ale bez výhry) Sella Ronda v Dolomitech. Po přihlášení přes internet (číslo skipasu) absolvujete všechny zdejší sjezdovky a příslušné lanovky v určeném pořadí. Kdo se během sezony svým časem (loni 3:27:48) nejvíce přiblíží k utajenému výkonu vybrané osobnosti, vyhraje automobil. Počet pokusů není omezen, nejpilnější jich absolvují až 60 a získají doplňkové ceny. Vítěz se vyhlašuje po skončení sezony (duben). Také v areálu Nassfeld můžete vyhrát automobil, pokud se k průměru mezi nejrychlejším a nejpomalejším časem jednoho veřejného závodu přiblížíte na jednu jedinou desetinu. Zatím bez vítěze...

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)