Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdy se objeví nový VW Golf? A co ostatní novinky z Wolfsburgu?

David Bureš
Diskuze (38)
Loni uvedený facelift sedmičkového Golfu na trhu vydrží maximálně dva roky. Už pro příští rok se počítá s Golfem osmé generace.

Volkswagen sice nyní zdůrazňuje hlavně svoji elektrickou budoucnost, jejím klíčovým automobilem ale nadále zůstává kompaktní model Golf, vůbec nejprodávanější osobní auto v Evropě. Takový strategický model si před příchodem nové generace žádá pečlivou přípravu, která už v domovském Wolfburgu jede na plné obrátky. Osmičkový Golf se totiž kvapem blíží, vyrábět se začne již v polovině roku 2019.

Automobilka již oznámila, že výroba nadcházející osmé generace Golfu v domovském závodě ve Wolfsburgu bude zahájena za 75 týdnů, což odpovídá období na konci července 2019. V tuto chvíli není jasné, kdy bude Golf VIII oficiálně představen, nabízí se ale premiéra v březnu 2019 na ženevském autosalonu, případně až po zahájení výroby, na podzim 2019 ve Frankfurtu.

O plánech již byli spraveni dodavatelé, se kterými už probíhají intenzivní jednání o dodávkách komponentů tak, aby zahájení produkce osmičkového Golfu bylo bezproblémové. Na autě Volkswagen spolupracuje hned se 120 klíčovými dodavateli, z nichž 80 % se již podílelo na výrobě dnešního Golfu.

Vývoj nového Golfu má na starosti Karlheinz Hell, vedoucí Volkswagenu pro kompaktní vozy, který byl mimochodem v minulosti členem představenstva Škody Auto pro nákup. „Nový Golf přenese Volkswagen do nové éry plně propojených vozidel s funkcemi rozšířené autonomní jízdy. Na palubě bude mít více softwaru než kdy dříve. Bude neustále online a jeho digitální kokpit a asistenční systémy budou měřítkem konektivity a bezpečnosti,“ prozrazuje Hell o Golfu VIII.

Už dříve vyšlo najevo, že se můžeme těšit na rozsáhlejší využití hybridního pohonu. Naopak elektrický e-Golf skončí, jeho nástupcem se stane chystaný kompakt elektrické rodiny I.D.

Osmá generace Golfu ale není to jediné, na čem se u Volkswagenu pečlivě pracuje. Letos se totiž dočká modernizace další klíčový model značky, Passat, který musí reagovat na stále populárnější SUV, která mu ubírají zákazníky. Pomoci má údajně upravený design ve stylu Arteonu.

Už zanedlouho uvidíme třetí generaci velkého SUV Touareg, který se má představit na dubnovém autosalonu v Pekingu. Využije platformu z Cayennu a Q7, designem naváže na koncept T-Prime.

V druhé polovině roku se pak nabídka Volkswagenu rozšíří o další SUV. Po nedávno uvedeném T-Rocu přijde ještě menší model T-Cross, který využije platformu z aktuálního Pola. Další SUV novinkou by se ještě letos měl stát i delší dobu spekulovaný Tiguan Coupé, sportovně střižené SUV se sníženou siluetou ve stylu BMW X4.

Těšit se můžeme také na sportovní Tiguan R, patrně s motorem z Golfu R, což by znamenalo benzinový dvoulitr s 228 kW. „Erkové“ varianty by se navíc mohl dočkat i menší T-Roc, naznačují to alespoň prototypy se čtyřmi výfuky na zádi.

David Bureš
Diskuze (38)
Avatar - Hammunasakra
24. 1. 2018 09:03
Re: Děkuji, nechci...
No někde se snad prodává i s 2litrem = ale jinak máš spíš pravdu

S tim že vzduch [odkaz] je narozdíl od [odkaz] tak v kýblu že to 1 auto městský policie nebo [odkaz] to už nevytrhnou = a asi se to hned tak nezlepší = a to my plánujeme 100% navýšení >:-[]
Avatar - Hammunasakra
24. 1. 2018 08:55
Re: Děkuji, nechci...
Zvažuju kam bys měl skočit ty ;-)

Když ti 1 designově vadí 2. ne :-)
Avatar - white label
24. 1. 2018 01:24
Re: Děkuji, nechci...
Tak jestli ani na tom čtvrtém odkazu nevidíš rozdíl, tak si raději skoč k očnímu... ;-)
Avatar - white label
24. 1. 2018 01:22
Re: Děkuji, nechci...
Tak, že by byla CH-R vhodná na honění dálničních pirátů, to by mě opravdu ani nenapadlo, nehledě na to, že k tomu ani nemá vhodnou motorizaci.
A pokud neřeším motorizaci, tak je úplně jedno, jestli by to jezdilo ve FL, nebo někde na Praze 5.
Avatar - Hammunasakra
23. 1. 2018 22:55
Re: Děkuji, nechci...
To je fakt zajímavý [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]

Snad jen [odkaz] ;-)