Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kelleners BMW 330i: decentní, ale kvalitní tuning

Roman Daněk
Diskuze (7)
Německá ladičská společnost Kelleners Sport se specializuje na tuning vozů BMW a Mini. Jednou z nejnovějších nabídek je paket pro trojkové BMW.

Německá ladičská společnost Kelleners Sport se specializuje na tuning vozů BMW a Mini. Jednou z nejnovějších nabídek je paket pro trojkové BMW s benzínovým šestiválcem o objemu 3,0 l.

Optický kit má klasické karosářské doplňky, jako je modifikovaný přední nárazník, širší boční prahy a oplechování zádě spolu s novým difuzorem. Na boku vozu jsou nová zpětná zrcátka a o pořádnou zvukovou kulisu se stará dvojice chromovaných koncovek nového výfukového systému a sportovní tlumič. V blatnících jsou 19palcová kola z lehkých slitin s designem Vegas 2, která jsou obuta do pneumatik Goodyear o rozměrech 225/35 ZR 19 vpředu a 255/30 ZR 19 vzadu.

Kelleners nezapomněl ani na zvýšení výkonu, u agregátu 330i došlo k převrtání objemu na 3,2 l, dále byla vyměněna řídící jednotka, sání, výfukový systém, písty i ventily. Výkon vzrostl o 35 kW na celkových 225 kW (306 k) a maximální točivý moment poskočil o 41 Nm na 341 Nm. V motorovém prostoru se objevuje nová příčná vzpěra, aby se eliminovalo kroucení karosérie a zvýšila se stabilita vozu. K silnějším pohonným jednotkám byl naladěn i podvozek a nové tužší odpružení může snížit světlou výšku vozu až o 50 mm. Nejvyšší rychlost upraveného trojkového sedanu od BMW je 278 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (7)