Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Carnival: karnevalová sezóna začíná

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Nový van se poprvé představil již před rokem na autosalonu v Chicagu, ale nyní je zde kratší verze, určená pro evropské trhy. Premiéra se odehraje na ženevském autosalonu, podobně jako v případě inovovaného Sorenta.

Kia Motors zveřejnila fotografie nástupce velkoprostorového modelu Carnival, který se prodává na některých trzích také jako Sedona. Nový van se poprvé představil již před rokem na autosalonu v Chicagu, ale nyní je zde kratší verze, určená pro evropské trhy. Premiéra se odehraje na ženevském autosalonu, podobně jako v případě inovovaného Sorenta.

Kia Sedona (v Evropě Carnival) je nejprodávanější řadou na severoamerickém trhu a proto se na nový MPV soustředila značná pozornost vývojářů korejské automobilky. Těžit z toho nakonec budou také zákazníci v Evropě. Stane se tak letos v létě, kdy by se nový Carnival měl objevit na evropských silnicích.

Kia Motors bude nabízet velké MPV se standardními elektricky posuvnými druhými bočními dveřmi a elektricky ovládaným otevíráním zadní výklopné stěny. Nový Carnival je vyšší a širší, ale v evropském provedení také kratší než předchůdce.

Kapacita sedmi míst je tvořena samostatnými sedadly, které jsou uspořádány ve schématu 2+3+2. Všech pět zadních sedadel je možné individuálně posunovat, sklápět nebo zcela vyjmout z vozu.

Automobilka slibuje dva motory (zážehový a vznětový), které budou mít výkon 136 kW. Přední náprava je tvořena modifikovanými vzpěrami McPherson, vzadu je víceprvková náprava. Na lepších jízdních vlastnostech proti minulé generaci se podílí také větší a širší kola s pneumatikami 225/70 R16 nebo 235/60 R17.

Ondřej Láník
Diskuze (8)