Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cerato = nová Shuma

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Nová Kia Cerato se představí na počátku roku 2004 v Detroitu, další variantu karosérie můžeme očekávat v Ženevě a na jaře by se do Evropy mělo dostat také již avizované Picanto.

Novinku Cerato přiveze Kia do Evropy ve čtyřech motorových variantách-připraveny jsou dva zážehové a dva vznětové motory. Korejský automobil s evropským designem bude v některých detailech připomínat dražší evropské vzory. Karosérie má mít vnější rozměry 4480 x 1735 x 1470 mm. Pod kapotou bude buď diesel 1,5 l common-rail nebo dvoulitr s přímým vstřikem. Benzínové motory budou mít objemy 1,6 (76 kW) a 2,0 l (105 kW) a oba jsou vybaveny proměnným časováním ventilů. Samozřejmostí je pohon předních kol, 5stupňová manuální nebo 4stupňová automatická převodovka.

Interiér má být dle prvních informací vyveden také v souladu s vysokými evropskými nároků. Oproti současné produkci má být patrný posun k hodnotnějším materiálům a pečlivému dílenskému zpracování.

Na jaře se zřejmě v Ženevě představí další varianta karosérie se splývavou zádí a krátce na to, se do prodeje zřejmě dostane malý automobil, představený letos jako studie ve Frankfurtu-Kia Picanto. Příští podzim se rozšíří také rodina SUV značky KIA. Úspěšnému Sorentu bude sekundovat menší off-road.

Ondřej Láník
Diskuze (8)