Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtvrtletní zisk automobilky Kia vzrostl o dvě třetiny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Podle analytiků vykáže firma dobré výsledky rovněž ve čtvrtém čtvrtletí.

Druhá největší jihokorejská automobilka Kia Motors zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 66 procent na 667 miliard wonů (asi 10,5 miliardy Kč) díky novým modelům a silné poptávce na rozvíjejících se trzích včetně Číny.

Čistý zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali v průměru na 431 miliard wonů. Provozní zisk stoupl zhruba o třetinu na 421 miliard wonů a tržby o více než čtvrtinu na 5,7 bilionu wonů.

Podle analytiků vykáže firma dobré výsledky rovněž ve čtvrtém čtvrtletí. Kia by měla těžit ze své konkurenceschopnosti v segmentu malých vozů, ze stoupající poptávky v Číně i z problémů japonských rivalů s kvalitou a rostoucím kurzem domácí měny.

Kia je dceřinou společností největší jihokorejské automobilky Hyundai Motor. Společně tvoří pátou největší automobilovou skupinu na světě. Hyundai předloni v listopadu oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - das_autos
30. 10. 2010 21:06
Re: jak to?
Mají malou nabídku motorů a je na těch autech na první pohled vidět,že se víc šetřilo než u jiných značek.
30. 10. 2010 20:30
Re: jak to?
Podle mě udělali několik zásadních a účinných rozhodnutí :
1. S nevalnou pověstí ohledně kvality zamávali zdánlivě velmi smělou zárukou na 7 let. To jim totiž navíc zajistilo slušný přísun peněz ze servisu - resp. prodejcům (tím pádem provize z auta nejsou tou nejpodstatňější částí příjmu)
2. Podbízení se cenou je částečně zdánlivé. Prodaných kusů je opravdu hodně a v tomto počtu se fixní náklady rozpouštějí podstatně lépe.
3. Začli dělat lepší auta, než dělali dříve :-)

Nejsem fanoušek značky KIA, ale dělaj to kluci šikovně....
Avatar - matii
29. 10. 2010 22:08
Re: jak to?
KIA a Hyunday podchytili to, co se nepovedlo Škodovce. Udělat model, jenž má atraktivní vzhled za slušnou cenu, který velikostně chybí mezi Oktávií a Fábií s dost dobrou výbavou a nepřekonatelnou zárukou. Prodeje Ceedu a i30 jsou toho důkazem. :-)
Avatar - das_autos
29. 10. 2010 20:11
Re: jak to?
Čím to asi je?Tlak na nižší ceny od dodavatelů a tím pádem nižší kvalita?To ukáže čas.
29. 10. 2010 15:24
Re: jak to?
Ona se Kia zrovna dvakrát cenově nepodbízí. Je na úrovni evropského mainstreamu a třeba Venga, nebo Soul jsou na svůj původ a hodnotu co nabízí poměrně drahé. Ona ani Sportage není z nejlevnějších, pokud ji kupuješ kvůli 4x4.