Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia GT: Připravuje se evoluce konceptu

Michal Fokt
Diskuze (2)
Projekt Kia GT se dostává do další fáze. Vbrzku se představí další zadokolkový korejský sedan ve formě předprodukčního prototypu.

Jsou to už čtyři roky, co nás Kia navnadila atraktivním konceptem GT, představující sportovní sedan vyšší střední třídy s motorem V6 a pohonem zadních kol. Nejprve to vypadalo jen jako stylistické cvičení, Kia přece jen nemá ambice sesterského Hyundaie, sílily však zvěsti, že studie poslouží jako základ pro skutečné auto, ba co víc, možná dokonce s motorem V8.

Dosud sice zůstávalo jen u spekulací, nicméně nejnovější (taktéž neoficiální) zprávy tvrdí, že čtvrté narozeniny Kie GT ve Frankfurtu automobilka oslaví představením výrazné evoluce původní studie. Další vývojová fáze sice bude stále konceptem, přesnější by ale asi bylo hovořit o předprodukčním prototypu, jenž se bude od série lišit jen v drobnostech.

Tomu ostatně napovídají i zvěsti, že produkční varianta na sebe nenechá dlouho čekat a bude odhalena buď následně v listopadu v Los Angeles nebo v Lednu na detroitském NAIAS. Vůz pak půjde do prodeje ve druhé polovině příštího roku coby MY2017.

Michal Fokt
Diskuze (2)
23. 7. 2015 19:39
Uvidíme
Čtyři roky je dostatek času na přípravu reálného GT, pokud to nedali tenkrát "k ledu", můžeme být docela překvapeni. Ani žádné spy-foto se neobjevilo (krom Cadenzi [odkaz] - tak uvidíme.
Mimochodem články a fotky Sportage se plošně stahují na žádost automobilky - viz archiv google: [odkaz]
Avatar - 3_diamanty
23. 7. 2015 15:21
tak ten detroit
za pol roka by nemusel byt nerealny.... seriovka pravdepodobne je uz dlhsie na ceste ..... a kia nas zatial bude hyckat konceptami GTcka rovnako tak ako to bolo aj v pripade optimy ci soulsteru.... takze asi ostava uz len cakat a verit.... ;-) ... a ak by za rok bolo uz v predaji ( usa, korea ) ako sa pise v clanku.... tak nemam nic proti a otvaram sampus.... cim skor tym lepsie.... takyto model znacke moze len a len pomoct.... a to aj z hladiska imidzu a mena vo svete.... drzim palce :yes: